Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

"Εκεί που μας χρωστούσαν.... μας είπαν και αχάριστους"

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκις
Αντί να πει "ευχαριστώ" στους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς, που τα τελευταία δέκα χρόνια, με την ληστρική επιβολή των clawback και rebate, μέτρων μνημονιακών με ισχύ ενός χρόνου που μονιμοποιήθηκαν «για να αποτραπεί η κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ», έχουν στηρίξει κυριολεκτικά στις πλάτες τους με κίνδυνο την επιβίωση των εργαστηρίων τους την εκτρωματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η διοικήτρια του οργανισμού προβαίνει σε προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις, μιλώντας για "αχάριστους ευεργετηθέντες", με αφορμή τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους ενάντια στη μεθοδευμένη εξόντωσή τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την υπ' αρ.πρωτ. 523/20-2-2023 ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για μη συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΕΟΠΠΥ, μετά και τις απαξιωτικές δηλώσεις της διοίκησης. Δεν θα συμμετέχουμε σε παρωδίες αγνοώντας τα ουσιαστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν και ευτελίζουν τον κλάδο των εργαστηριακών ιατρών.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγώνες και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που δίκαια διεκδικούν την άμεση κατάργηση των ληστρικών και απαράδεκτων μέτρων του rebate και clawback, την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την αναστολή του μέτρου των ποιοτικών κριτηρίων και την αποζημίωση κάθε εξέτασης που εκτελείται.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και Β' Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης θα εκπροσωπήσει τους εργαστηριακούς ιατρούς του νομού Κιλκίς και θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα την Πέμπτη 23/02/2023 και ώρα 9:00, όπου η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ εντός του μουσείου θα επιχειρήσει για δύο συνεχόμενες ημέρες να γιορτάσει την "επιτυχημένη" δεκαετή λειτουργία του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.