Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Τα Κατηχητικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, καλάντισαν τον Χριστό (Φωτογραφίες)

Ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 στον περιώνυμο Ιερό Ναό και τον αύλειο χώρο αυτού.

Μια γιορτή μέσα από τα καθαρά μάτια και το λαμπερό χαμόγελο των μικρών παιδιών που μίλησαν για τον Χριστό που έρχεται και πάλι να γεννηθεί στην καρδιά όλων και να φέρει την ελπίδα, τη χαρά και το φως που χρειάζεται ο κόσμος για να ζήσει!

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, περιελάμβανε βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους από την εορτή των Χριστουγέννων, τους οποίους απέδωσε ο Χορός των Ιεροψαλτών του Ναού υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου κ. Σταματίου Κανταρτζή, Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδια τα οποία απέδωσαν τα παιδιά των κατηχητικών τμημάτων και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, τα οποία τραγούδησαν ενήλικες του κατηχητικού τμήματος κυριών.

Στην αυλή του Ιερού Ναού, μικροί και μεγάλοι, γύρω από τη φωτιά έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων και απολαμβάνοντας παραδοσιακό κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας με τον Δήμαρχο Κιλκίς και ενορίτη κ. Δημήτριο Κυριακίδη να μοιράζει δώρα σε όλα τα μικρά παιδιά, ευχόμενος καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στις οικογένειές τους.

Στην προσλαλιά του ο Αρχιμ. Επιφάνιος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρθολομαίου, συνεχάρη όλα τα μέλη των Κατηχητικών για την όμορφη παρουσίαση που προαναγγέλλει το μέγα γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τους Υπευθύνους των Κατηχητικών για τους κόπους και την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην αγία Εκκλησία, ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο από τον Ενανθρωπήσαντα Κύριο νέο έτος της χάριτός Του!

Παρέστησαν επίσης ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Κοντοζίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ο Αιδεσιμώτατος π. Χριστοφόρος Μουγίγκο και ο Διάκονος του Ιερού Ναού π. Σάββας Αμοιρίδης.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.