Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

“Περισσότερη δημοκρατία, η απάντηση στο σκοτάδι”

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη αποσύρεται από έκθεση του Γενικού Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη η συμβολικά ροζ ελληνική σημαία. Είχε προηγηθεί η οξύτατη αντίδραση του Προέδρου της “Νίκης”, Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος σε ένα κρεσέντο πατριδοκαπηλίας ανέφερε πως η σημαία “βάφεται με κόκκινο μόνο με το αίμα των ηρώων μας”.

Το συγκεκριμένο έργο της δημιουργού, Γεωργίας Λάλε αποτελείται από σεντόνια γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και είχε ως στόχο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στο κοινό, για την έκταση αυτού του φρικτού φαινομένου στην χώρα μας.

Βλέπετε η εγχώρια Ακροδεξιά και οι εκπροσώποι του περιθωρίου δεν άντεξαν αυτή την “αμαύρωση” του συμβόλου, το θεώρησαν “ντροπή” για το έθνος και ζήτησαν την άμεση απόσυρση του έργου, βυθιζόμενοι για ακόμα μια φορά στον ζόφο του φασισμού που εκπροσωπούν. Και το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό αυτές τις πιέσεις δέχτηκε να τους κάνει το “χατήρι”

Βλέπετε αυτή η μερίδα των εκλεγμένων μάλλον δεν θεωρεί πρόβλημα τον διπλασιασμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με σχεδόν 10.000 καταγγελίες μέχρι τον Οκτώβριο από 5.000 το 2022. Και αυτά τα περιστατικά είναι που έχουν καταγγελθεί και οχι ο πραγματικός αριθμός.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ποτίζουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία με μίσος και να αντλούν ψήφους στο όνομα του. Το μίσος τους που μπαίνει ως τροχοπέδη σε οποιαδήποτε πρόοδο θα μας βρει απέναντι.

Ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.