Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Συνεδρίαση ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18 μ.μ στα γραφεία τη η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς, με την απαιτούμενη απαρτία.

Στην συνεδρίαση πέραν των εκλεγμένων μελών συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΔΗΜ.ΤΟ Κιλκίς και Παιονίας κ.κ Τοπαλίδης Νικόλαος, Σταύρος Γκουραμάνης καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νομού Κιλκίς κ Σωτηριάδης Κυριάκος.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος κ. Μηνάς Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία στην χθεσινή συγκέντρωση των Αστυνομικών, στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνση Κιλκίς με αφορμή το θλιβερό συμβάν με τον τραυματισμό του συναδέλφου στην Νίκαια.

Συζήτησε επί πέντε λεπτά με τον πρόεδρο κ. Ναλπάντη, όπου και παρέλαβε υπόμνημα με τα θεσμικά τους αιτήματα

Εγινε εκτενή αναφορά για σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης, όπως ο δρόμος Κιλκίς Θεσσαλονίκης που μετά την πίεση του τ. υπουργού, αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτή Κιλκίς κ κ.Γεωργαντά και την καταλυτική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την απεμπλοκή του έργου που εκφράστηκε τον Ιούνιο του 2023 στην τελευταία επίσκεψη του στο Κιλκίς, και την παράλληλη συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα του αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας έδωσε την δυνατότητα να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που ανέκυψαν για να είναι εφικτή πλέον η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου με νέο ανάδοχο.

Στα έργα 5,7 εκατομμυρίων ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοίδη με τον αντιπρόεδρο της βουλής κ. Γεωργαντά, που κατά την τελευταία συνάντηση τους ο υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα του βουλευτή Κιλκίς για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δυο πρόσθετων έργων συνολικού ύψους 1.000.000 σχετικά με εργασίες

α. ενίσχυσης αποκατάστασης στο κτίριο διοίκησης του νοσοκομείου και

β. την ενεργειακή πυροπροστασία κτιρίων του νοσοκομείου .

Τα δυο αυτά έργα που εντάσσονται στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προστίθενται στα ήδη εγκεκριμένα εργα:

Αναβάθμιση- ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ( Τ.Ε.Π) του νοσοκομείου Κιλκίς προϋπολογισμού 1.845.120. ευρω. Η σύμβαση με τον ανάδοχο αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες ώστε να εκκινήσει άμεσα το έργο.

Και η Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς , προυπολογισμού 2.781.683.73 ευρώ.

Για το έργο αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του.

4ο Δημοτικό Νηπιαγωγείο στο Πολύκαστρο.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του 4ου νηπιαγωγείου Πολυκάστρου προϋπολογισμού 1.525.000 ευρώ.

Η καλή συνεργασία και η προσπάθεια που καταβλήθηκε μεταξύ της δημοτικής Αρχής, τον δήμαρχο κ. Σιωνίδη, με τις τεχνικές του υπηρεσίες με τον τ. υπουργό, αντιπρόεδρο της βουλής βουλευτή Κιλκίς κ. Γεωργαντά είχε το θετικό αποτέλεσμα.

Αναφέρθηκε ο πρόεδρος στην συνάντηση που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κόπτση όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στο ν. Κιλκίς, και εκφράσαμε την βαθειά μας ικανοποίηση που το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Γεωργαντά και ο νομός Κιλκίς είναι ο πρώτος που τοποθετήθηκαν στα σχολεία 144 Διαδραστικοί πίνακες από το σύνολο των 277 που έχουν αιτηθεί ως νομός , και αναμένεται μέσα στον πρώτο μήνα του Ιανουαρίου να τοποθετηθούν οι υπόλοιποι.
Τέλος ενημέρωσε τον κ. Κόπτση και ζήτησε ο πρόεδρος την στήριξη του στην πρόταση της ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν.Κιλκίς η οποία είναι τεκμηριωμένη για την δημιουργία σχολής κληρικών στον ν. Κιλκίς

Εγινε εκτενή ενημέρωση για την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Αγροτικού στη ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. Κιλκίς κ. Γιαννόπουλος.

Για την ενεργή συμμετοχή της ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς στις εκλογές του οικονομικού Επιμελητηρίου.

Μετέφερε ο πρόεδρος τις ευχαριστίες τόσο του κ. Κόλια πρόεδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη για την άριστη συνεργασία που είχαμε το χρονικό διάστημα των 20 ημερών προεκλογικής περιόδου.

Συζητήθηκε επί μακρόν ο τρόπος διεξαγωγής της Ημερίδας που θα διοργανώσει η ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. Κιλκίς για την Τουριστική Προβολή του νομού στο Πολύκαστρο παρουσία της υφυπουργού κ. Ράπτη, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αρχές Ιανουαρίου

Προγραμματίσθηκαν οι κοινωνικές δράσεις εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθώς και οι δράσεις των ΔΗΜ.ΤΟ Κιλκίς και Παιονίας και φυσικά της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. Κιλκίς ενημέρωσε τα μέλη για την πρωτοβουλία που λαμβάνει η κομματική οργάνωση του ν. Κιλκίς και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με προσωπικότητες του νομού που βρίσκονται μερικοί εξ αυτών και εκτός χώρας για την διεκδίκηση της ΔΕΕΠ μέσα από τις κομματικές μας διεργασίες ούτως ώστε ο νομός Κιλκίς να έχει υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις εκλογές της Άνοιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.