Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Στεφ. Παραστατίδης: Παραδοχή αποτυχίας της αξιολόγησης, δέσμευση για μονιμοποίηση με αναδρομική ισχύ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι η διαδικασία αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχει αποτύχει, η Υφυπουργός Παιδείας κα Μιχαηλίδου, προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικά υπεύθυνου για θέματα Παιδείας Στέφανου Παραστατίδη.

Η κυρία Μιχαηλίδου σε ότι αφορά τους νεοδιόριστους του 2020 οι οποίοι παραμένουν σε ομηρία, καθώς με ευθύνη του Υπουργείου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα η διαδικασία της αξιολόγησης, δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους, ενώ η μονιμοποίησή τους θα έχει αναδρομική ισχύ, με κατοχύρωση των μισθολογικών και υπηρεσιακών ωριμάνσεων και των αντίστοιχων συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κ. υφυπουργός αναγνωρίζοντας ότι καμία επιμόρφωση δεν έχει προηγηθεί για τα στελέχη που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, αφού αυτό «δεν ήταν εκ του Νόμου προαπαιτούμενο», η επιμόρφωση των αξιολογητών δεν αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία και η εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πρόκειται για μια κυνική ομολογία της κας Μιχαηλίδου για το πως αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ενώ σε άλλες χώρες και σε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν προηγηθεί εκατοντάδες ώρες επιμόρφωσης των αξιολογητών, η Κυβέρνηση δια της αρμόδιας υφυπουργού παραδέχεται ότι προχωράει στην εφαρμογή του θεσμού με μηδενική επιμόρφωση.

Είναι πρόδηλο ότι το Υπ. Παιδείας, δια πράξεων και παραλείψεων, υπονομεύει και ναρκοθετεί τον ίδιο τον θεσμό της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.