Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τρίτη 12/12/2023, 3:55 μ..μ.

Σχηματισμός δικογραφίας για ναρκωτικά
Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στις 9 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα μαζί με συνεργό τους και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο, προσέκρουσαν σε υπηρεσιακό όχημα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και τράπηκαν σε φυγή με μεγάλη ταχύτητα. 

Όπως διαπιστώθηκε, λίγο πριν είχαν μεταβεί σε σημείο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζα) στο οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 3 κιλών και 106,10 γραμμαρίων. Σε έρευνα της οικίας του ενός ημεδαπού σε περιοχή της Ημαθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων. Επίσης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκηδόνας εντοπίστηκε προχθές το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, το οποίο και κατασχέθηκε.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν στις 8 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, κατελήφθησαν να μεταφέρουν μέσα σε αποσκευές 1.200 πακέτα τσιγάρων (24.000 τεμάχια τσιγάρων), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 2 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχή της Πιερίας, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από την κατοχή ηλικιωμένης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της, κατελήφθη να έχει θέσει σε λειτουργία 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έναν κεντρικό υπολογιστή (server), μέσω του οποίου να μετατρέπει τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια που διενεργούνταν στις οθόνες των υπολογιστών, σε νόμιμες ιστοσελίδες, παρεμποδίζοντας τον αστυνομικό έλεγχο. Κατασχέθηκε ο παραπάνω κεντρικός υπολογιστής του καταστήματος. 


Σύλληψη για απάτη

Συνελήφθη χθες (11 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, μετέβη σε 4 καταστήματα με το πρόσχημα αγοράς προπληρωμένων καρτών, όπου κατάφερε να αντιγράψει τους κωδικούς 4 προπληρωμένων καρτών συνολικής αξίας 400 ευρώ, χωρίς να καταβάλει το αντίτιμό τους. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν 10 άτομα σε περιοχή της Πέλλας για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων

Συνελήφθησαν σήμερα (12 Νοεμβρίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 10 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αποθήκη που εκμίσθωνε σύλλογος σε περιοχή της Πέλλας, όπου συνελήφθησαν 10 ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι κατελήφθησαν να συμμετέχουν σε τυχερό παίγνιο «πόκερ» με στοιχηματισμό χρημάτων.

Στην κατοχή τριών εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ.

Επιπλέον, από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 36 τράπουλες και πλήθος από μάρκες.

Επίσης, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι χειριζόταν μία ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στο οποίο λάμβανε εικόνα μέσω δύο καμερών που ήταν τοποθετημένες εξωτερικά της αποθήκης και κατέγραφαν δημόσιο χώρο, προκειμένου να ελέγχονται τα άτομα πριν την είσοδό τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ η ηλεκτρονική συσκευή και οι κάμερες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.