Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Εκπαιδευτική δράση με θέμα «Από το ανασκαφικό σκάμμα στη συντήρηση και στο Μουσείο Κιλκίς»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό της ‘Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς 2023’ με την εκπαιδευτική δράση «Από το ανασκαφικό σκάμμα στη συντήρηση και στο Μουσείο» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα συντήρησης αρχαίων αντικειμένων σε υπαίθριο εργαστήριο, όπου θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν, να έρθουν σε επαφή με αρχαία αντικείμενα, να γνωρίσουν τεχνικές εφαρμογές και να προβληματιστούν για την διαχείριση των θεμάτων, που άπτονται της συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε εργασίες εισαγωγής τους στις σύγχρονες εφαρμογές συντήρησης.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας περίπου 70 λεπτών με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ενημερώνουμε ότι η δράση πρόκειται να επαναληφθεί κατόπιν δηλώσεων ενδιαφέροντος.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 23410 22477, κ. Χρυσούλα Σερπεζούδη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ΕΦΑ Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.