Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών οδοφωτισμού στον κόμβο Μεταλλικού ενημερώθηκε ο Ανδρέας Βεργίδης

Για την πορεία εκτέλεσης του έργου του νέου οδοφωτισμού στον κόμβο του Μεταλλικού, ένα έργο το οποίο αφορά τον νευραλγικό τομέα των υποδομών και μεταφορών και θα αναβαθμίσει αποτελεσματικά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ενημερώθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης από τον ανάδοχο του έργου, στη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

Στον κόμβο Μεταλλικού και σε μήκος οδού περίπου 3.000 μέτρων, θα τοποθετηθούν -μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων χωματουργικών εργασιών (εκσκαφών και επίχωσης) -σωλήνες, καλωδιώσεις και χαλκός για το δίκτυο ηλεκτροδότησης των φωτιστικών των σιδηροϊστών. Με τον τρόπο αυτό θα φωτιστεί πλήρως όλη η περιοχή στο σημείο διασταύρωσης των οδών προς Πολύκαστρο, Δοϊράνη και Κιλκίς, ενισχύοντας στην οδική ασφάλεια.

«Αξιολογούμε τις ανάγκες, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα σημαντικό έργο, σε έναν από τους οδικούς διασυνδετήριους “κρίκους” για τις περιοχές του νομού, τη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, για τα τελωνεία της Δοϊράνης, του Προμαχώνα, αλλά και τη γειτονική Π.Ε. Σερρών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Το έργο «Κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου» περιλαμβάνει την τοποθέτηση μεταλλικών στύλων ύψους 12 μέτρων με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) ισχύος 110 − 150 W, με βραχίονα, στον κόμβο του Μεταλλικού -επί της επαρχιακής οδού 9 – καθώς, επίσης, και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κόμβου Χέρσου επί της εθνικής οδού Κιλκίς-Δοϊράνης.

Αντίστοιχα, στον υφιστάμενο κόμβο του Χέρσου όπου οι υφιστάμενοι ιστοί φωτισμού είναι τσιμεντοϊστοί, έγινε πλήρης ανακατασκευή που περιλαμβάνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων τσιμεντοϊστών, τοποθέτηση νέου πίλλαρ, αλλαγή όλων των καλωδιώσεων με τις σχετικές εκσκαφές κλπ.

Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.