Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

"Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κιλκίς - Μερικές σκόρπιες σκέψεις έξω από το χορό"

Του Γιάννη Τσογγίδη
Στο Δήμο Κιλκίς όλως περιέργως κατέρχονται 3 Συνδυασμοί μόνο, με την αδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατεβάσουν Συνδυασμούς.
Είναι το ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ με επικεφαλής το Θόδωρο Βαφειάδη, πρώην Αντιδήμαρχο την περίοδο 2014 - 2016 και Δημοτικό Σύμβουλο από το 2014 μέχρι σήμερα.

Είναι το ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ με επικεφαλής το Δήμαρχο Κιλκίς Κυριακίδη που ο τίτλος του Συνδυασμού δε δικαιολογείται από την 4ετία 2019 - 2023 που ο Δήμος Κιλκίς πήγε ΠΙΣΩ.

Είναι και ο Συνδυασμός του Κ.Κ.Ε. κλασικά που κατεβαίνει για να μετρήσει τα κουκιά του και να εκλέξει 2-3 συμβούλους. Κάποιος πρέπει να παίζει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις πάγιες κασέτες του Κ.Κ.Ε. που θυμίζουν παρωδία 100ετίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού του Δημάρχου Κυριακίδη προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και σε συζητήσεις ότι πρέπει οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήπιο κλίμα, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς γκρι μεθόδους κλπ κλπ υπονοώντας ότι για όλα φταίει ο Συνδυασμός Βαφειάδη. 

Αυτοί περίμεναν ότι θα ήταν ο μόνος Συνδυασμός πλην Κ.Κ.Ε. και θα έκαναν περίπατο, αλλά τους προέκυψε ο Συνδασμός ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ και τους χαλάει την ησυχία.

Για όσα έχουν ενστάσεις, όπως τα αναφέρω πιο πάνω, τον πρώτο που πρέπει να αιτιώνται και στον πρώτο που πρέπει να τα πουν είναι ο επικεφαλής τους Δήμαρχος-Ήλιος κατά το Λουδοβίκειο (ο Δήμαρχος Κυριακίδης έχει και βγάζει μία αίσθηση μεγαλείου για τον εαυτό του νομίζοντας ότι κάποιος είναι). Αυτός δημιουργεί όλα τα θέματα από τα οποία άλλα γράφονται και άλλα δε γράφονται. 

Σίγουρα δε μπορεί να μαζέψει την αλαζονεία και υπεροψία του ατσαλάκωτος, αλλά με μηδενικό έργο. Αυτός προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο Συνδυασμό. Αυτός χρησιμοποίησε για αρκετές ημέρες το γραφείο του Δημάρχου για να στήσει τον Συνδυασμό του κάτι εντελώς απαράδεκτο. 

Αυτός ξερογλείφεται να δοθεί μία στήριξη, όπως το 2019 έστω και εικονικά από την Ν.Δ. του Ν. Κιλκίς. Αυτός χρησιμοποιεί κατ' αποκλειστικότητα μερίδα του Τοπικού Τύπου και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του καθιστώντας τους όχι Τύπο, αλλά γραφεία διαφήμισης υποψηφίων. 

Αυτός κάνει γενικώς UNFAIR πολιτική και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Επί 4 χρόνια αυτός προετοίμαζε την επόμενη εκλογή του χωρίς να κάνει τίποτε. Εν τω μεταξύ γύρω του αναπτύχθηκε στρατιά έμμισθων αιρετών και διορισμένων, θεμιτό μεν, αλλά δεσμευτικό υπέρ αυτού δε.

Αν συγκρίνουμε τους δύο Συνδυασμούς ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ και ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ο Συνδυασμός ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ που κυριολεκτικώς ετοιμάστηκε εντός 2 μηνών αποδεικνύοντας τη θέληση και τον αυθορμητισμό των νέων ανθρώπων να πάρουν θέση στα τοπικά δρώμενα και έχοντας στις τάξεις του μόνο 5 - 6 πρώην Δημοτικούς Συμβούλους υπερτερεί ποιοτικώς από πλευράς προσόντων του Συνδυασμού του Δημάρχου. 

Υστερεί μόνο στην ικανότητα των μελών του να έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης πίεσης προς τους ψηφοφόρους λόγω των ρουσφετιών που έκαναν σε κάποιους αυτοί που είναι στη Διοίκηση του Δήμου. Αν οι πολίτες αντισταθούν θα σταματήσει αυτή η παρωδία Δημοτικής Διοίκησης.

Και ερχόμαστε στο τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Ας δούμε το πρακτικό κομμάτι της εκλογής που δείχνει το διακύβευμα ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

Ας σκεφθούμε ότι :

# Ένας αιρετός με 4 χρόνια Αντιδημαρχίας θα καθαρίσει κοντά στις 100,000 ευρώ την τετραετία. Αν θήτευσε και σε προηγούμενες θητείες και ξανακερδίσει ο Συνδυασμός Κυριακίδη πράγμα που απεύχομαι θα ξεπαράσει τις 300,000 ευρώ. Γνωρίζουμε πόσοι Αντιδήμαρχοι ζουν από αυτό σαν να είναι επάγγελμα;

# Πρόεδροι Οργανισμών, Κοινωφελών Επιχειρήσεων, Δημοτικών Ανώνυμων Επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΥΑΚ, μια χαρά μισθό παίρνουν.

# Στρατιά ειδικών συμβούλων μη αιρετών επιλεγμένων από το Δήμαρχο αμείβονται. Ακόμη και εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κάποιοι (όχι όλοι) έχουν κάποια bonus.

# Αιρετοί Δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν κάποιο δημοτικό αξίωμα απαλλάσσονται από τις Υπηρεσίες τους, άλλοι γλυτώνουν μεταθέσεις και ασχολούνται με τις ιδιωτικές δουλειές τους και άλλοι αν εκλεγούν θα έρθουν από εκεί όπου βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους με απόσπαση! Τι κίνητρο είναι αυτό να ζητάει κάποιος ψήφο, όχι για να βοηθήσει τον τόπο, αλλά για να βολευτεί! Αυτές τις ιδιαιτερότητες το Κράτος θα πρέπει να τις αντιμετωπίζει δίκαια με κριτήρια κοινωνικά και όχι με τέτοια παραθυράκια που απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

# Πόσοι πολίτες έχοντες όντως ανάγκη δούλεψαν στο Δήμο με μικρές συμβάσεις λίγων μηνών, αλλά ο Δήμαρχος τους το εμφάνισε σαν εξυπηρέτηση και κάποιοι συμμετέχουν στον Συνδυασμό του! Είναι αυτό ηθική πολιτική? Με το δημόσιο χρήμα οργάνωσε έναν μικρό στρατό;

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ, ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΗ.

ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ" ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ? ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ! ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΜΑ.

ΚΑΙ Ο ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ".

ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΩ "ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΟΔΩΡΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.