Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Παραδόθηκε προς χρήση από την ΠΕ Κιλκίς το αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό Άγιος Πέτρος

Ένα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο προστασίας στον οικισμό Άγιος Πέτρος του Δήμου Παιονίας που κατασκεύασε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραδόθηκε, σήμερα, προς χρήση, επιλύοντας το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή.

Πρόκειται για το υποέργο 18 «Αποκατάσταση καταστροφών Τ.Δ. Αγ. Πέτρου» που ανήκει στο έργο: «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς».

«Με σχέδιο, οργάνωση και επιμονή προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου και ζωτικής σημασίας έργου υποδομής, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Αποκτούμε σύγχρονες υποδομές που προστατεύουν τους πολίτες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής τους» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, παραδόθηκε - προς χρήση - το υποέργο 18 από τον ανάδοχό «ΚΑΝΤΙΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ» στην ΠΕ Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη.

Η διοικητική παραλαβή του υποέργου περιλαμβάνει τα κάτωθι:

- Νέο δίδυμο αγωγό ομβρίων υδάτων δομημένου τοιχώματος πολυπροπυλενίου (PP) εντός του οικισμού του Αγ. Πέτρου με σύνδεση στον υφιστάμενο υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό και των επί τόπου κατασκευασμένων φρεατίων, τοποθετημένων σε κάθε θέση αλλαγής διεύθυνσης, κλίσης ή σε αποστάσεις πάνω από ~80m σε ευθυγραμμίες

Επεμβάσεις και επί των αγροτικών οδών δυτικά του οικισμού με κατασκευή αυλάκων απορροής ομβρίων δεξιά και αριστερά των οδών, υπερύψωση της στάθμης του οδοστρώματος και διάστρωση με αμμοχαλικώδη υλικά.

Καθαρισμός υδατορέματος δυτικά του οικισμού του Αγ. Πέτρου

Κατασκευή νέου τεχνικού εισόδου.

Κατασκευή λεκάνης συγκράτησης φερτών από συρματοκιβώτια.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του προισταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΥΤΕ) Π.Ε. Κιλκίς Νικόλαου Γρηγοριάδη, του προϊσταμένου του τμήματος Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς Παύλου Πετρίδη και της επιβλεπουσας του έργου, πολιτικού μηχανικού, της ΥΤΕ Νικολέτας Τριανταφυλλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.