Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ομιλία Στέφανου Παραστατίδη στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

​Στέφανος Παραστατίδης στη Βουλή: «Στόχος μας δεν είναι να μπορεί κάποιος να κάνει νόμιμα 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα αλλά να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια με 1 δουλειά.»
Δελτίο τύπου Σ. Παραστατίδη
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου « Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» με ομιλία παρέμβαση του ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης έθεσε σειρά θεμάτων που καταδεικνύουν την συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει με ένα ακόμα νομοσχέδιο με «ευρωπαϊκό περιτύλιγμα» μια σειρά δυσμενών για τον εργαζόμενο ρυθμίσεων που επιτείνουν την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Κιλκίς μεταξύ άλλων τόνισε:

« - Η αξιοπρέπεια στην εργασία για τη Δημοκρατική Παράταξη είναι ζήτημα ταυτοτικό. Διακύβευμα για το οποίο θα συγκρουστούμε μετωπικά.

- Για εμάς μία παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία δεν είναι ασύμβατη με μία αγορά εργασίας που εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες δουλειάς.

- Για εμάς στόχος μας δεν είναι να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί κάποιος να κάνει νόμιμα 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα αλλά ότι θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια με 1 δουλειά.

- Πίσω από το πρόσχημα της ευελιξίας κρύβεται η παγίωση της ανασφάλειας και της χειραγώγησης του αδύναμου εργαζομένου. Πίσω από το πρόσχημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας κρύβεται η πρόθεση να γίνουν ισχυρότεροι οι ισχυροί και πιο αδύναμοι οι αδύναμοι.

- Πόσο κροκοδείλια, αλήθεια, είναι τα δάκρυα μας για τα σπουδαία μυαλά μας που επιλέγουν την μετανάστευση ενώ στην πραγματικότητα τα ωθούμε να αποδράσουν από ένα εργασιακό περιβάλλον με μηδενικές προοπτικές;

- Την στιγμή που η Ευρώπη επενδύει στο δίπτυχο ευελιξία μεν στην εργασία αλλά ασφάλεια στον εργαζόμενο η κυβέρνηση της ΝΔ 5 χρόνια τώρα ενισχύει άναρχα την ευελιξία και ναρκοθετεί την ασφάλεια των εργαζομένων.

- Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε φυτώριο μίας τεράστιας ποικιλίας μορφών επισφαλούς εργασίας που αποτελούν υβρίδια δηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, με ελαστικοποιημένους όρους.

- Αυτή τη μάχη καλούμαστε και θα δώσουμε ως ΠΑΣΟΚ. Τη μάχη των ιδεών, όχι της εικόνας αλλά της ουσίας, όχι της επικοινωνίας αλλά της πραγματικής πολιτικής, Όχι του πολυδιάστατου φεουδαρχισμού, αλλά της συμμετοχικής και ανοιχτής δημοκρατίας, μίας δημοκρατίας που θα μας χωράει όλους.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.