Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (26/9/2023)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
105η επέτειος της διάστασης του Μακεδονικού μετώπου
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε η 105η επέτειος της διάστασης του Μακεδονικού μετώπου που οδήγησε στην συνθήκη ειρήνης του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, στο Διασυμμαχικό Μνημείο ανατολικά της πόλης του Πολυκάστρου.

Εψάλη επισμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελου και Σέρβου ιερωμένου.

Η επετειακή ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτριο Χατζηλιάδη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Συμμάχων Πολεμιστών του Μακεδονικού Μετώπου

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Ευστάθιος Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας της Σερβίας Ζόραν Άντιτς, ως εκπρόσωπος της Σερβικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Ζαν Λουκ Λαβόντ , ως εκπρόσωπος της Γαλλικής Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Salonika Campaign Society Άλαν Γουέκφιλτ (ιστορικός), ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπρόσωπος της Σερβικής Ένωσης Συμμάχων Πολεμιστών του Μακεδονικού Μετώπου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, όπως επιβάλλεται από το στρατιωτικό πρωτόκολλο και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των χωρών.

Στην εκδήλωση, επίσης παραβρέθηκαν πρόξενοι και εκπρόσωποι των συμμάχων χωρών Γαλλίας, Μ. Βρετανίας, Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γεώργιος Γεωργαντάς, ο διοικητής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Αριστείδης Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γ.Ε.ΕΘ.Α ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Α. Βεργίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαίδης, ο γενικός Αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο Πύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Παλαμούτης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Δραγανίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών στρατού Κιλκίς Αντώνιος Πελέκης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των ενώσεων και απόγονοι των πεσόντων ηρώων του Α’ παγκοσμίου πολέμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες από την Σερβία.






















ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΙΚΗ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΙΚΗ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ την 26η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 14.30, για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

- Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που παραχωρούνται στα πολιτικά κόμματα, στους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, στους συνδυασμούς υποψηφίων και τις επιτροπές υποστήριξης, για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8ης Οκτωβρίου 2023 και τυχόν επαναληπτικών στις 15ης Οκτωβρίου 2023.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥ

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος έργου και ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στον χώρο του δημοτικού σχολείου Ευρωπού.

Το έργο πρ. 123.595,16€ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο σύμφωνα την υπ’αριθμ. 250.1/2022/10-11-2022 απόφαση ένταξης.

Αφορά την κατασκευή υπαίθριας αθλητικής εγκατάστασης στον αύλειο χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 με διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 32,00 x 19,00 μ. ο μεγάλος άξονας του αγωνιστικού χώρου θα τοποθετηθεί στον άξονα Βορρά-Νότου.

Θα γίνει ισοπέδωση, δημιουργία περιμετρικών τοιχίων εγκιβωτισμού κατασκευή, υπόβαση και ασφαλτική στρώση πάνω στην οποία θα επιστρωθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας που θα αποτελεί την τελική επιφάνεια του γηπέδου ώστε να πληροί τις απαιτήσεις που έχει θέσει η FIFA.

Στο έργο περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός του γηπέδου και περίφραξη ύψους 4μ. επί του περιμετρικού τοιχίου κατασκευασμένου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η περίφραξη θα περιλαμβάνει γαλβανισμένο συρματόπλεγμα και θύρα.

Προβλέπεται επίσης φωτισμός με τοποθέτηση πυλώνων, βραχιόνων και προβολέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.