Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 26/9/2023, 7:21 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (25 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών και κατασχέθηκαν 20 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 22 κιλών και 238 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν μέσα στο όχημα.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/840090077899703

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν προχθές (24 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης, συνολικού βάρους 3 κιλών και 950 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν ένα κλαδευτήρι και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 23ηςΣεπτεμβρίου 2023 σε περιοχή της Ημαθίας, εισήλθαν σε κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν 6 κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 4.714 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπών

Συνελήφθη χθες (25 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες, παραβίασε δύο καταστήματα, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, μία τραπεζική κάρτα και δύο εξαρτήματα μοτοσυκλέτας. Επίσης αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα από περιοχή των Σερρών, στην οποία τοποθέτησε τα παραπάνω κλεμμένα εξαρτήματα. Η κλεμμένη μοτοσυκλέτα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, μαζί με τα κλεμμένα εξαρτήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 9 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (25 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Roxy», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 36,77 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, ένας μεταλλικός τρίφτης και ένα ναρκωτικό δισκίο. Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (25 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (24 Σεπτεμβρίου 2023) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 2 αλλοδαπούς άνδρες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού άνδρα.


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κοζάνη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τις ώρες διέλευσης του συρμού, που υπολογίζεται περίπου τις ώρες από 08.45 έως 09.55.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της νέας περιφερειακής οδού Βέροιας - Νάουσας, στη συνέχεια τα οχήματα θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Έδεσσας - Δρεπάνου και τέλος θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κοίλων Κοζάνης.

Επιπλέον, κατά την διέλευση του ανωτέρω συρμού, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, στο ρεύμα προς Βέροια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη μία (αριστερή) λωρίδα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών και κλοπών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, έπειτα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, εξιχνίασαν ληστείες και κλοπές, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2022-Αυγούστου 2023, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι ημεδαπών, ηλικίας από 17 έως 44 ετών καθώς και σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, για δύο περιπτώσεις ληστειών και πέντε περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες αφαίρεσαν, κατά περίσταση, μία αλυσίδα με σταυρό, ένα ποδήλατο, μία μοτοσικλέτα, εξαρτήματα προφυλακτήρων και διάφορα μέταλλα, χρήματα, καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή της Ανάληψης, κατά την οποία αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, λίρες και κοσμήματα


Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης οδήγησε στην εξιχνίαση περίπτωσης διακεκριμένης κλοπής από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή της Ανάληψης, για την οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω μαζί με συνεργό, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, προσέγγισε ηλικιωμένη προσποιούμενος τον τεχνικό ανελκυστήρα. Στη συνέχεια με το πρόσχημα διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος από την οικία της ηλικιωμένης, εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και την απασχολούσε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ενώ μετά την αποχώρησή του, η γυναίκα διαπίστωσε την αφαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, χρυσών λιρών και κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε από Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατόπιν υποβολής σχετικής δικογραφίας, η οποία σχηματίσθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης έτερης ποινικής υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται (σχετ. το από 23-09-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και να βρουν συμβουλές για την ασφάλεια και την αποφυγή εξαπάτησής τους, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.