Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Χώρα παρανάλωμα - Η Ελλάδα καίγεται

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Η Ελλάδα καίγεται. Ότι απέμεινε καίγεται. Ποιος φταίει; Το δασαρχείο; Το υπουργείο κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας; Η Πυροσβεστική;
Το κεφάλι το ξερό μας; Ο Θεός που μας μισεί;

Όποιος πιστεύει το παραμύθι της Κλιματικής Αλλαγής είναι επιοικώς ηλίθιος. Τόσα πολλά μέτωπα μαζί δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι από τους προηγούμενους παρέλαβε καμένη γη. 

Έλαβε ισχυρή εντολή και το μόνο που βλέπουμε στο πρώτο δίμηνο διακυβέρνησης της είναι να παραδίνεται η χώρα σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια είχε κάνει την εξής δήλωση. Μακαρι να είχαμε περισσότερα πτητικά μέσα..

Ομως αυτά έχουμε, μ' αυτά πρέπει να δουλέψουμε και είναι ήδη πολλά. Νευραλγικές περιοχές σαν τον Έβρο και τη Ρόδομ είδαμε να είναι στο έλεος πολλαπλών εστιών πυρκαγιάς.

Είδαμε να γίνονται εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών, να χάνουν τη ζωή τους νέα παιδιά την ώρα του καθήκοντος προσπαθώντας να σβήσουν φωτιές, είδαμε να γίνονται τα σύνορα μας ξεφραγο αμπέλι και να περνάνε διακόσιοι Κροάτες, να φτάνουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας και να σκοτώνουν άνθρωπο. Η δε κυβέρνηση να απομακρύνει εξαιτίας αυτού του περιστατικού τον διοικητή τροχαίας Ιωαννίνων.

Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε απ 'αυτό, ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη στην Πάρνηθα και στην Εύβοια. Πάει ο Μιχάλης. Ξεχάστηκε. Αυτή είναι η καθημερινότητα μας.

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο. Και ξεχνάμε το προηγούμενο με το επόμενο. Αγανακτουμε διαδικτυακά καμία βδομάδα και η ζωή συνεχίζεται....

Κατά τα άλλα, πρέπει να περιμένουμε να λήξει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις για να ελέγξουν μήπως και πλουτίσαμε ξαφνικά και πάψαμε να δικαιούμαστε τα ψίχουλα του market pass την τρίμηνη παράταση του οποίου την ανακοίνωσαν με τον τρόπο που ανακοινώνουν ένα πολύ σπουδαίο γεγονός.
Και οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών ειδών συνεχίζονται. Η ανηφόρα στην τιμή των καυσίμων και της ενέργειας επίσης.

Τι μας ξημερώνει, άγνωστο.  Για την ώρα το μόνο που κάνουμε είναι να παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση την αποτέφρωση μας.

Και μην ξανακουσω αυτό το "Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι" Γιατί οι άλλοι κρίθηκαν. Και σ' αυτούς που δώσαμε βήμα, τους δώσαμε μαζί και ψήφους από εύφλεκτο υλικό, γιατί την εντολή να μας αποτελειώσουν εμείς τη δώσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.