Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση της θεατροπαιδαγωγικής παράστασης “Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση” στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, παρουσιάστηκε με επιτυχία, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ», η θεατροπαιδαγωγική παράσταση: «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Η παράσταση λόγω του διαδραστικού της χαρακτήρα και των τεχνικών θεάτρου φόρουμ που χρησιμοποιεί, μας έδωσε την δυνατότητα από την απλή θέαση και παρατήρηση να συμμετέχουμε στη ροή της πλοκής, να περάσουμε στη δράση και να προτείνουμε ιδέες, εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις με κοινό σκοπό να συν-δημιουργήσουμε συλλογικά ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία μας.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, στη συζήτηση που ακολούθησε, έγιναν πολλές συνδέσεις με τα κεντρικά θέματα που «έβαζε» το περιεχόμενο της παράστασης και που είναι κοινά με την πρόληψη των εξαρτήσεων, όπως οι σχέσεις, η επικοινωνία, οι σημαντικοί άλλοι, η φιλία, η λήψη αποφάσεων και η ανάληψη της ευθύνης.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο όσες και όσους συμμετείχαν στην παράσταση με τόση ζωντάνια, ενεργητικότητα και δημιουργικότητα όσο και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση για την τόσο διαφορετική και πλούσια εμπειρία που μας χάρισαν. Ειδικότερα ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας: Νίκο Γκόβα, Βασίλη Κλησιάρη, Αφροδίτη Ρίζου, Γιολάντα Γιάσμπεκ και Άννα-Μαρία Γάτου. Επίσης την Αντιγόνη Τσαρμποπούλου για την φιλοξενία της πρόβας της παράστασης, που υλοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου, στο χώρο του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.