Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 30/6/2023, 11:22 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές (28 Ιουνίου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αφαίρεσε από όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, μία τραπεζική κάρτα και προσωπικά έγγραφα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Εξιχνίαση κλοπών

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 13 προς 14 Ιουνίου 2023 αφαίρεσε από οικόπεδο σε περιοχή του Κιλκίς 2 γεωργικά μηχανήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στη συνέχεια τα κλοπιμαία τα παρέδωσε σε άλλο ανήλικο ημεδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, με σκοπό την πώληση τους μέσω διαδικτυακής αγγελίας. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 4 προς 5 Ιουνίου 2023 αφαίρεσαν από οικία σε περιοχή των Σερρών ένα γεωργικό μηχάνημα αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Το κλεμμένο μηχάνημα βρέθηκε σε αγροτική περιοχή των Σερρών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των παραπάνω, που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της κλοπής.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

- Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 5 αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Συ- νελήφθησαν χθες (29 Ιουνίου 2023) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα, στο οποίο μετέφεραν 3 αλλοδαπούς, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς μεθοριακή γραμμή του Κιλκίς. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών για ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 9,9 γραμμαρίων.

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε οικία ηλικιωμένης

Μετά από αξιοποίηση συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, σε συνδυασμό με την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ληστεία σε οικία ηλικιωμένης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος (σήμερα) αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για έτερη περίπτωση ληστείας του δρόμου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος από κοινού με συνεργό του, το Νοέμβριο του 2019 εισήλθαν σε οικία στο κέντρο της πόλης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρών αντικειμένων ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της οικίας, μία 72χρονη (τότε) ημεδαπή και την οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύλληψη 2 ατόμων έπειτα από κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, δύο άτομα που αφαίρεσαν Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 44 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης για κλοπή κατά συναυτουργία και απείθεια.

Ειδικότερα, σήμερα (30-06-2023) τα ξημερώματα εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω στην Παλαιά Εθνική Οδό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φορτηγό όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από περιοχή του Νομού Ημαθίας.

Αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα, πλην όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, παραβιάζοντας φωτεινούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην περιοχή του Δενδροποτάμου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το όχημα θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι το Σάββατο (01-07-2023) και την Κυριακή (02-07-2023) κατά τις ώρες 07:00 -16:00, θα πραγματοποιηθούν ειδικές μεταφορές τριών (3) υπέρβαρων – υπερμεγεθών μεταλλικών κατασκευών από το εργοστάσιο με την επωνυμία “ΕΚΜΕ Α.Ε. ” προς το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αρχικά το Σάββατο (01-07-2023) από το εργοστάσιο ΕΚΜΕ προς την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και την Κυριακή (02-07-2023) από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης έως το Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΠΥΛΗ 11) με το ακόλουθο δρομολόγιο:

Οδός Πόντου – Οδός Κ. Κρυστάλλη – Προέκταση οδού Βαλαωρίτου – Παράπλευρη Οδός Πόντου και κυκλικός κόμβος Λαχαναγοράς Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού – Σοφοκλή Βενιζέλου – Ανώνυμη Οδός ενώνει την οδό Λαχαναγοράς με την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου – Βόρειος Παράδρομος της ΠΑΘΕ – Π.Α.Θ.Ε. (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα) – Π.Α.Θ.Ε. (ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη) – Οδός Παλαιού Σταθμού – 26ης Οκτωβρίου – Πύλη 11 ΟΛΘ.

Κατά την διάρκεια των κινήσεων από την Υπηρεσία μας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας διακόπτοντας τμηματικά την κυκλοφορία των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.