Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Βασίλης Σεργιαννίδης: 7 χρόνια μνήμης

Υπογράφει ο Γεώργιος Χ. Ηλιάδης
Διευθυντής Επιμελητηρίου
Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια (Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016) που έφυγε από κοντά μας ένας από του κορυφαίους οικονομικούς, διοικητικούς «στυλοβάτες» και ευεργέτες του Κιλκισιώτικου αθλητισμού, ο αγαπητός «Πρόεδρος», ο Βασίλης Σεργιαννίδης. 

Τα χρόνια της παρουσίας του στον τόπο μας ,δεν ήταν τα περισσότερα της ζωής του. Ήταν όμως τα χρόνια που η ζωή του κέρδισε ένα άλλο νόημα που βρισκόταν στον πυρήνα της ύπαρξής του. Ήταν τα χρόνια του επιχειρηματικού ρίσκου, τα χρόνια του μεγάλου οράματος, της μεγάλης προσπάθειας, του μεγάλου αγώνα, της αντιξοότητας, αλλά και τα χρόνια της αληθινής δημιουργίας και της αναγνώρισης .

Γι’αυτό και ο Βασίλης Σεργιαννίδης είναι από τους λίγους που δεν κέρδισαν την αναγνώριση με το τυπικό «ο νεκρός δικαιώνεται». Η προσωπική του δικαίωση κατακτήθηκε πολύ νωρίτερα. Κερδήθηκε κατά τις ατελείωτες ώρες της μεγάλης μάχης ,του ασταμάτητου αγώνα για την επιβίωση και ισχυροποίηση των προσωπικών και συλλογικών σχεδίων σ’ένα περιβάλλον αχαρτογράφητο, ανίσχυρο, χωρίς υποδομές χωρίς εμπειρία, χωρίς προϊστορία. Αυτή η προσωπική φλόγα για δημιουργία, ήταν που λειτούργησε σαν ισχυρή ατμομηχανή που έσυρε και παρέσυρε έναν ολόκληρο κόσμο εργασίας και δημιουργίας προς ένα παραγωγικό, αισιόδοξο μέλλον.

Όλη αυτή η προσπάθειά του Βασίλη Σεργιαννίδη, αναγνωρίσθηκε σαφώς και πολλές φορές ενόσω βρισκόταν στη ζωή και τη δημιουργία. Αναγνωρίσθηκε αβίαστα και ανυπόκριτα, όχι μόνο από τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αλλά και από όσους δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς. Από τον αγαπημένο του Αθλητισμό έως τον Πολιτισμό την Επιστήμη ,την Αλληλεγγύη ,την Κοινωνική Προσφορά γενικότερα. 

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της ύπαρξης του Βασίλη Σεργιαννίδη, του ανθρώπου δηλαδή, που απείχε πολύ από τον τύπο του επιχειρηματία που ξημεροβραδιάζεται μετρώντας κέρδη και ζημίες από τις επιχειρήσεις του, χωρίς να υπολόγιζε τον παράγοντα άνθρωπο και παραβλέποντας το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς που τόσο πολύ αγάπησε, βοήθησε και υπηρέτησε , σεμνύνεται και θα το καμαρώνει για πάντα να προβάλει το γεγονός ότι αφουγκράσθηκε ευκρινώς το κοινωνικό αίσθημα, και προέβη σε μια ασυνήθιστη ενέργεια. Να ονοματοδοτήσει δηλαδή ενόσω ζούσε ένα χώρο με το όνομα «Βασίλειος Σεργιαννίδης». Είναι η σύγχρονη και λειτουργική αίθουσα στο κτίριο του Επιμελητηρίου που φέρει το τιμημένο όνομά του. 

Η αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» τιμά το όνομα του ανθρώπου που την τίμησε με τη παρουσία του και τη δράση του. Σε ένα χώρο που ήταν από τις μεγάλες αγάπες του ανθρώπου που τον υπηρέτησε για χρόνια, δίνοντας του μια νέα κατεύθυνση. Γιατί ο αγαπημένος Βασίλης, ήταν εκτός από άνθρωπος της δράσης και της δημιουργίας, και άνθρωπος των θεσμών. Των θεσμών όχι για τους θεσμούς και τους τίτλους, αλλά για την ουσία, την καινοτομία την καινούργια ματιά, την νέα προοπτική.

Και στον τομέα αυτόν ο Βασίλης Σεργιαννίδης ήταν πρωτοπόρος βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς δεν θα μπορούσε να σταθεί και να μακροημερεύσει χωρίς την θωράκισή της με ισχυρά θεσμικά όργανα. Γι’αυτό και εξ αρχής πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συνδέσμου Επενδυτών τον Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Κ. και στη συνέχεια της Διοίκησης της Βιομηχανικής Περιοχής της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ ΑΕ, ως πρόεδρός της και που λίγες μέρες πριν την οριστική του αναχώρηση, παρέδωσε σε σίγουρα χέρια συναδέλφων του επιχειρηματιών.

Γι’ αυτήν τη σιγουριά της συνέχειας και της τήρησης της αγωνιστικής του παρακαταθήκης και εμείς, θέλουμε να τιμήσουμε το παράδειγμά του, την προσπάθεια για να συνεχίσει να υπάρχει άσβεστη η φλόγα της δημιουργίας και η κινητήρια δίψα της εργασίας και της καινοτομίας. Για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών του που τόσο τίμησε και αγάπησε ο Βασίλης Σεργιαννίδης.

Τον ευχαριστούμε για όλα, θα τον θυμόμαστε για πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.