Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Οργή των καρκινοπαθών νομού Κιλκίς από τις δηλώσεις Σπύρου Πνευματικού

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρακινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας

Την ανεκτίμητη αξία της ζωής που είναι δώρο Θεού, ο καθένας και δη εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό ον πρέπει να την υπολογίζει, να τη σέβεται και να την προστατεύει.

Η δύναμη ψυχής των καρκινοπαθών πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, όχι μόνο μας βρίσκουν αντίθετους, αλλά μας εξοργίζουν και μας ωθούν να αντιδράσουμε δυναμικά.

Ως Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας θεωρούμε ότι ο ανωτέρω προσβάλλει όχι μόνο όλους τους καρκινοπαθείς και μάλιστα εκείνους του τελικού σταδίου, αλλά και τους εν δυνάμει καρκινοπαθείς, στους οποίους απευχόμαστε διακαώς να έρθουν στη δική μας θέση.

Η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων καρκινοπαθών αξίζουν σεβασμό και διακριτικότητα, πρέπει δε να τύχουν την αγάπη και φροντίδα που όλοι οι διοικούντες οφείλουν να προσφέρουν, μεριμνώντας και εξασφαλίζοντάς τους την απαιτούμενη θεραπεία.

Εποχές όπως των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και του υπολογισμού από τους γιατρούς του προσδόκιμου επιβίωσης για έγκριση φαρμάκου, πιστεύαμε ότι τις αφήσαμε πίσω. Με τέτοιου είδους όμως δηλώσεις προβληματιζόμαστε όσον αφορά στις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Η πρόληψη, η θεραπεία και η παρηγορητική φροντίδα θα πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα, ουσιαστικό και εφαρμόσιμο στο οποίο να έχει πρόσβαση ο κάθε Έλληνας.

Καταδικάζουμε όσα ειπώθηκαν και θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μειώνουν τόσο την πολιτική όσο και την επιστημοσύνη εκείνου που τις υιοθετεί.

Περιμένουμε την επόμενη κίνηση – αντίδραση από τους Ιατρικούς Συλλόγους οι οποίοι θέτουν πάνω απ’ όλα τον όρκο του Ιπποκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.