Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 27/6/2023, 4:54 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (26 Ιουνίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους 819,2 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους 0,5 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους 443 γραμμαρίων,

1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 5 γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και

1 κινητό τηλέφωνο.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.262,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 5,5 γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών και ενός ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 22 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα αφαίρεσαν από αποθήκη καταστήματος 7 κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του καταστήματος

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές (25 Ιουνίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να έχει αφαιρέσει μεταλλικές βέργες από περιφραγμένο χώρο επιχείρησης. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Συνελήφθη ένα άτομο στις Σέρρες για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (26 Ιουνίου 2023) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη.

Στο όχημα είχε επιβιβάσει συνολικά 12 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 8 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και 3 κινητά τηλέφωνα που κατείχε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-06-2023) στο κέντρο της πόλης, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 55χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε με λεωφορείο και με έτερο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή.

Ο οδηγός του τελευταίου οχήματος αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αυτόφωρες συλλήψεις (26) ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 21-06-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (27-06-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχινιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) διακεκριμένων κλοπών.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2023, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και αφορούν σε κλοπές από πεζό, από εταιρείες, καθώς και μοτοσικλετών.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος τεσσάρων (4) συνολικά δραστών, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου

Έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (26-06-2023) σε περιοχή της Χαλκιδικής, διεθνώς διωκόμενο άτομο.

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως» της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς διώκεται από τις αρχές της Τουρκίας με Ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτελεστεί συγχωνευτική απόφαση, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης (11) ετών, (58) μηνών και (87) ημερών, για τα αδικήματα: i) τραυματισμού εκ προθέσεως, ii) της κλοπής, iii) της απειλής, iv) της παραβίασης ασύλου κατοικίας, v) της πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία και vi) της δραπέτευσης κρατουμένου ή καταδίκου, που έλαβαν χώρα στην Τουρκία κατά τα έτη 2007 έως 2009 για τα ανωτέρω i) έως και v) αδικήματα και το έτος 2017 για το ανωτέρω vi).

Επιπλέον, ο ανωτέρω είναι καταχωρημένος στη Βάση Προσώπων της INTERPOL, με ένδειξη «Καταζητούμενος με σκοπό τη Σύλληψη», καθώς εκκρεμεί σε βάρος του «Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων» της INTERPOL Τουρκίας, για τα παραπάνω αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.