Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

25 Ιουνίου ψηφίζουμε αλλαγή

Υπογράφει η Σοφία Ψαρρά

Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς
Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αμείλικτο και η ευθύνη μας ανήκει. Ο ελληνικός λαός δε μας έστειλε απλά ένα μήνυμα αλλά το φώναξε. Χρόνος, όμως, δεν υπάρχει ούτε για εσωστρέφεια, ούτε για προσωπικά απωθημένα.

Τώρα, ή καλύτερα από χθες, δηλώνουμε έτοιμοι να δώσουμε ξανά τη μάχη, ώστε η χώρα να μη γυρίσει πίσω, ώστε το Κιλκίς και η Παιονία να μη γυρίσουν πίσω. Να μην επιστρέψουμε και να μην επιτρέψουμε ο τόπος μας να αναδείξει τα χρώματα που έφεραν τη χώρα σε κρίση, που οδήγησαν τη χώρα στη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, που άφησαν τα χωριά μας να ερημώσουν.

Τώρα και ήδη από χθες προτάσσουμε το πρόγραμμά μας σε κάθε ευκαιρία με τεκμηρίωση και προτάσεις. Με το πρόγραμμά μας στεκόμαστε τροχοπέδη στην εφαρμογή, μέσω της συνέχισης της πολιτικής για λίγους, μέτρων εφήμερων που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, παρά μόνο ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πραγματικών αιτιών που επιφέρουν την οικονομική δυσχέρεια, τους πλειστηριασμούς και την αισχροκέρδεια.

Η ΝΔ κατάφερε να πείσει περί σταθερότητας της χώρας μέσα από τη ρητορική μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης, την ώρα που πρόταγμά μας αποτέλεσε η απλή αναλογική, επιλογή που και πολεμήθηκε, και δεν έπεισε τον κόσμο.

Οι επόμενες μέρες των εκλογών ξημέρωσαν με ανακοινώσεις από πλευράς Κομισιόν για πάγωμα των τριετιών και κάθε συζήτησης για αύξηση των κατώτατων αμοιβών, μετά την υποβολή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση της ΝΔ. Κι αυτό γιατί φως στο τέλος του τούνελ δε φαίνεται, με την ανεργία να μην υποχωρεί.

Ξημέρωσαν με προειδοποιήσεις από πλευράς ΕΦΚΑ για τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών μέχρι τέλος Μαΐου με κίνδυνο να χάσουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους.

Ξημέρωσαν με κάλεσμα της Κομισιόν για τερματισμό των μέτρων ενεργειακής στήριξης. Επιπρόσθετα, τονίζει πως η πλειοψηφία των μέτρων δεν έχουν στόχο την ελάφρυνση των ευάλωτων καταναλωτών και επιχειρήσεων, και όλα αυτά, παράλληλα με την υποτιθέμενη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας χωρίς τη μέχρι τώρα είσπραξή τους.

Οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα είναι στοχευμένες προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας:

Αύξηση μισθών - Ρύθμιση χρεών - Μείωση τιμών

Για τον ιδιωτικό τομέα: 880 κατώτατος μισθός

Για τον δημόσιο τομέα: 10% αύξηση μισθού

Για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα: αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή

Για τους συνταξιούχους: επιστροφή της 13ης σύνταξης καταβολή των αναδρομικών, αυξήσεις στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

Ακρίβεια: μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής στο 6%, μείωση του ΕΦΚ στο κατώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο από την ΕΕ

Ενέργεια: επαναφορά του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της ΔΕΗ, ορισμός ανώτατου συντελεστή κέρδους, χρηστή διοίκηση

Πλειστηριασμοί προστασία της 1ης κατοικίας με βιώσιμες ρυθμίσεις

Στις 25 Ιουνίου καλούμε τους πολίτες του Κιλκίς και της Παιονίας να ενισχύσει την πολιτική δύναμη, εκείνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δις, προέταξε το συμφέρον της χώρας και όχι της κομματικής του επιβίωσης και εγγυάται να επαναφέρει τη δικαιοσύνη παντού. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.