Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Συγχαρητήρια στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, συνεχάρη η καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρίζα Φουντοπούλου, για το διαθεματικό πρότζεκτ που υλοποίησαν οι μαθητές της Α’ Τάξης του σχολείου, στο πλαίσιο του Νέου Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Τα συγχαρητήρια ήρθαν αφότου η κ. Φουντοπούλου είδε το σχετικό βίντεο της ΓΝΩΜΗΣ, όπου η υπεύθυνη καθηγήτρια και φιλόλογος Ελένη Λαζαρίδου, ο καθηγητής των καλλιτεχνικών Δημήτρης Μπαρτζώκας και ο Διευθυντής Αλέξανδρος Ταμουτσίδης παρουσίασαν το εν λόγω πρότζεκτ, που αφορούσε στην εικαστική απεικόνιση του αρχαίου κειμένου της Οδύσσειας του Ομήρου.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα προέκυψε ως προϊόν συνεργασίας, καθώς τα παιδιά και των 4 Τμημάτων της Α΄Τάξης χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες και δημιούργησαν ζωγραφιές, εμπνευσμένες από την Οδύσσεια. Από την δημιουργική δραστηριότητα των μαθητών προέκυψαν 20 έργα, αντιπροσωπευτικά των περιπετειών του ήρωα του Ομήρου, όπως ο Οδυσσέας στις σειρήνες, Ο Οδυσσέας στο νησί του Αιόλου, Στο νησί της Κίρκης, Η μνηστηροφονία, Στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, κ.α.

Μάλιστα, από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα φιλοξενήσει στο χώρο της κάποια από τα έργα των μαθητών του σχολείου.

Σε ό,τι αφορά στην ανάρτησή της στο facebook, η κ. Φουντοπούλου ανέφερε τα εξής: «Και ενώ κάθεσαι στο γραφείο σου προσπαθώντας να "κλείσεις" εκείνες τις εκκρεμότητες που τελικά δεν ολοκληρώνονται απόλυτα, γιατί πάντα κάτι θα συμβαίνει, έρχεται μια ενημέρωση από την αγαπημένη Eleni Lazaridou, φιλόλογο στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, και ένα βίντεο με ζωγραφιές απεικόνισης της Οδύσσειας από τα παιδιά της Α' τάξης του σχολείου στο πλαίσιο της υλοποίησης του Νέου Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Και τότε η Τέταρτη αποκτά χρώμα, γεμίζει συναίσθημα που ανεβαίνει στα μάτια ως συγκίνηση, ανεβάζει τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά, αρχίζει να δικαιώνει την προσπάθεια και αυξάνει την ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και το μάθημα!

Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο εμπνέει και αποκτά σταδιακά σάρκα και οστά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, στη δραστήρια και φωτισμένη Ελένη Λαζαρίδου, στο συνάδελφο Δημήτρη Μπαρτζώκα των καλλιτεχνικών και στον εξαιρετικό Alexandros Tamoutsidis, Διευθυντή του σχολείου, έναν άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό και καρδιά! Συγχαρητήρια!

Προχωράμε... για το όραμά μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.