Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Βραβεύθηκε η αυτοδιοργανωτική θεατρική ομάδα της Τέχνης

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Βραβεύθηκε η αυτοδιοργανωτική θεατρική ομάδα της Τέχνης στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού καρναβαλιού.

Ναι! Ο πολιτισμός βρίσκει πάντα τον τρόπο να επικοινωνήσει, να μοιραστεί και να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Η αυτοδιοργανωτική θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί αποσπώντας :

-Α΄Βραβείο Γυναικείου ρόλου, που απονεμήθηκε στη Σοφία Κεσίδου για το ρόλο της Ουρανίας και .

- Β΄ Βραβείο Καλύτερου Σατυρικού 10λέπτου στο απόσπασμα από τις «Ληστείες» του Νίκου Περέλη.

Η αυτοδιοργανωτική θεατρική μας ομάδα, κατάφερε για 3η συνεχή χρονιά να ακουστεί η θεατρική παρουσία του Κιλκίς, να μάθει το πολυπληθές κοινό του φεστιβάλ για τη δουλειά της Τέχνης και της θεατρικής ομάδας, παρόλο που για λόγους ανωτέρας βίας δεν συμμετείχε ζωντανά αλλά διαδικτυακά .

Οι «Ληστείες» του Νίκου Περέλη ήταν μέρος της παράστασης «Ψηλά τα χέρια?» που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022 στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό από την αυτοδιοργανωτική θεατρική ομάδα της Τέχνης.

Το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» συνδιοργανώθηκε από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές του φεστιβάλ, το συγγραφέα για την εμπιστοσύνη του σε εμάς, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Χριστίνα Κόκκοτα, θεατρολόγο-φιλόλογο, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου, τη Συγκλητική Βλαχάκη θεατρολόγο, εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον Περικλή Βασιλόπουλο σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Το γεγονός δε ότι τα μέλη της επιτροπής είναι ξεχωριστοί στο χώρο τους κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη χαρά της διάκρισης της Τέχνης καθώς και το ότι στο φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Άρτα, Κάλυμνο, Τρίπολη, Μουδανιά Χαλκιδικής, Κόρινθος, Ήλιδα, Βρυξέλλες κ.α).

Η θεατρική ομάδα του Κιλκίς, με συνεχή παρουσία τριάντα χρόνων αισθάνεται για άλλη μια φορά δικαιωμένη για τις ατέλειωτες ώρες προβών, για την σοβαρότητα που προσεγγίζει τα θεατρικά κείμενα και την αισθητική που φροντίζει, στο μέτρο των δυνάμεων της, να υπηρετεί. Είμαστε χαρούμενοι επίσης που η πιλοτική ιδέα «εξωστρέφειας» που ξεκινήσαμε σαν Τέχνη φιλοδοξώντας να εκφράσουμε σε πειραματικό επίπεδο θεατρικές, μουσικές ,κινηματογραφικές, συγγραφικές, χειροτεχνικές κλπ δημιουργίες και εκφράσεις ομάδων της πόλης μας, στέφτηκε με επιτυχία για 2η χρονιά.

Και του χρόνου.

Σημείωση

Εκ παραδρομής των διοργανωτών δεν εστάλει ακόμα η βεβαίωση βράβευσης της ομάδας για την καλύτερη επιλογή κειμένου. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://drive.google.com/file/d/1iVcyqtDsvQWSRanQGV9LfgueBV-EA_2N/view μπορείτε να δείτε τις βραβευμένες ομάδες και την Τέχνη στο 49.36, όπου αναφέρονται και τα βραβεία στο τέλος του αποσπάσματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.