Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 19/2/2023, 03:20 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου 2023 το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, απέρριψε στο οδόστρωμα ποσότητα ηρωίνης βάρους 2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 75 γραμμαρίων. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή των Τρικάλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης, 32 ναρκωτικά δισκία και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2022, μπήκε παράνομα σε οικία ημεδαπού στις Σέρρες και αφαίρεσε μία κιθάρα αξίας 500 ευρώ, η οποία βρέθηκε στην οικία της ημεδαπής, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 6η Φεβρουαρίου 2023, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν οικία ημεδαπής σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (18 Φεβρουαρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς νωρίτερα εισήλθαν σε κατάστημα προσποιούμενες τις πελάτισσες και αφαίρεσαν 17 φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας 600 ευρώ, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Συνελήφθησαν (2) άτομα (σύζυγοι) για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων »

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στις συλλήψεις δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 73 και 68 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων ».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της (16-02-2023) σε αρχαιολογικό χώρο περιοχής της Δράμας, κατελήφθη ο 73χρονος να προβαίνει σε διερεύνηση του εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο προαναφερόμενο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά, από την κατοχή του άντρα και την οικία τους:
(2) ασημένια και (8) χάλκινα νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων » και είναι Αρχαϊκών, Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων (από 6ο αιώνα π.Χ. έως και το 1ο αιώνα π.Χ.),(4) πρωτότυπα βιβλία, (2) φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών, που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ενός ατόμου έπειτα από καταγγελία για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες προχθες (17-02-2023) σε περιοχή της Ευκαρπίας, 42χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω (θείος της) κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Ιανουαρίου 2023 έως μέσα Φεβρουαρίου 2023, με λεκτικές απειλές, με απειλές με πυροβόλο όπλο και με σωματική βία προσπάθησε να την οδηγήσει σε εξαναγκαστικό γάμο με το γιο του, ενώ παράλληλα την εξανάγκασε να επιβιβαστεί επανειλημμένα σε όχημά του προβαίνοντας σε ασελγείς και γενετήσιες πράξεις, κατά περίπτωση, σε βάρος της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, συνολικά έξι (6) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα στις περιοχές κέντρου πόλης και Κορδελιού στερεοφωνικά συγκροτήματα με ενισχυτές, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σύλληψη 27χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά ομοεθνών του

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες χθες (18-02-2023), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εμφανώς έμφορτο, ο οδηγός του οποίου σε αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Πενταλόφου αποβίβασε αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους ανωτέρω αστυνομικούς.

Ο 27χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, όπου στάθμευσε το όχημα εντοπίστηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος, προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, μετά τη στάθμευση του οχήματος, αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας Αρχών Γερμανίας.

Από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι, στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.