Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Δυσάρεστες εξελίξεις για την κατασκευή του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Πολυ δυσαρεστες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την κατασκευή του νεου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, το οποίο θα ανεγειρόταν στην περιοχη του Φιλύρου του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, αλλα και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, χάρη στη δωρεά του Ίδρυματος “Σταύρος Νιάρχος”. Ο διαγωνισμός για τις τρεις μονάδες υγείας απέβη άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Με αφορμη την δυσαρεστη αυτη εξέλιξη ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» και ιατρός Χρήστος Παπαστεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Λάθος η χωροθέτηση, πλήρης η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου. Το παιδιατρικό νοσοκομείο, αν χρειάζεται ως τέτοιο κι όχι ως ξεχωριστή πτέρυγα στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, θα έπρεπε να ανεγερθεί σε χώρο πλησίον του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και του 424 ΓΣΝΕ, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού, θεματικού πάρκου υγείας, μαζί με το νέο ογκολογικό κι άλλες δομές νοσηλείας -εκπαίδευσης -έρευνας -φιλοξενίας κλπ, όπως έχουμε προτείνει από το 2009.

Ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος.

Να παραιτηθούν όσοι ευθύνονται.

Ως Περιφερειακή Παράταξη καταθέτουμε άμεσα επίκαιρη ερώτηση προς την ΠΚΜ και ζητώ συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Ζητούμε, επίσης, να συζητηθεί το θέμα στην συνεδρίαση του Π.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα.

Υγ: Θυμίζω ότι οι παλινωδίες για το Παιδιατρικό και το Ογκολογικό Νοσοκομείο ξεκίνησαν από τον κ. Αβραμόπουλο το 2005...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.