Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 6/2/2023, 8:12 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε το μεσημέρι της 3ης Φεβρουαρίου 2023 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε παιδικό κάθισμα ποσότητες ηρωίνης βάρους 416 γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους 54 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/6183180541726322

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Άμεσα συνελήφθησαν 4 άτομα στη Χαλκιδική για κλοπή

Συνελήφθησαν άμεσα χθες (5 Φεβρουαρίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 4 ημεδαποί άνδρες, για κλοπή από κατάστημα που έγινε νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες διέρρηξαν κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσαν διάφορα είδη από τον εξοπλισμό του καταστήματος και προκάλεσαν φθορές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο του καταστήματος. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύλληψη τριών νεαρών για απόπειρα κλοπής

Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των περιπολιών που εκτελούν καθημερινά, εντόπισαν και συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (05-02-2023), τρείς (3) νεαρούς ημεδαπούς για απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, οι τρείς νεαροί εισήλθαν σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Ευόσμου, προκαλώντας φθορές στην κλειδαριά θύρας σχολικής αίθουσας πλην όμως δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν κάτι καθώς συνελήφθησαν από ανωτέρω αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή ενός εκ των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι και μία σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προανάκρισης, μετά την σύλληψη 48χρονης ημεδαπής για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματική βλάβη αδύναμων ανθρώπων, διαπίστωσαν ότι η 48χρονη τέλεσε τα ίδια αδικήματα σε βάρος επιπλέον οκτώ (8) ανηλίκων οπότε και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος της.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) δραστών (3 ημεδαποί – 4 αλλοδαποί) για δύο περιπτώσεις κλοπών σε δημόσιο χώρο, μία κλοπή οχήματος και τέσσερις περιπτώσεις απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 6-12-2021 έως 28-12-2022 στις ευρύτερες περιοχές Θέρμης, Ν. Ραιδεστού και Ν. Ρυσίου.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύλληψη ατόμου στα πλαίσια του αυτοφώρου για 2 περιπτώσεις ληστείας

Στην αυτόφωρη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών στο κέντρο της πόλης προχώρησαν έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή και για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 04-02-2023 ο 21χρονος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον υπάλληλο του καταστήματος 200 ευρώ ενώ λίγες ώρες αργότερα με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε από πρακτορείο ΟΠΑΠ 1.500 ευρώ.

Ο 21χρονος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες 05-02-2023 σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα ο ανωτέρω την 15-01-2023 αφαίρεσε από υπάλληλο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής Νομοθεσίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατά την περασμένη εβδομάδα συνολικά (618) ελέγχους που αφορούν στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαίωσαν συνολικά (67) σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Ανακοίνωση σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από ώρα 12.00 της Κυριακής (05-02-2023), δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδος οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στα εξής οδικά δίκτυα :Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και
Δ.Ε. Λαχανά, Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού του Δήμου Λαγκαδά

Σημειώνεται ότι, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.