Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Συναντήσεις Ειρήνης Αγαθοπούλου και Κώστα Αρβανίτη με μαθητές, δημοσιογράφους και φορείς του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Στο Κιλκίς βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, όπου μαζί με την βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου συναντήθηκαν με τους μαθητές τους 1ου ΓΕΛ, επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους του Κιλκίς και της Παιονίας, κουβέντιασαν με δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και πραγματοποίησαν μια ευρεία σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στον Ευρωπό, σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με αιχμή του δόρατος τους αρχαιολογικούς χώρους.

Την πρώτη μέρα της περιοδείας, βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Κιλκίς, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς που συμμετέχουν στον πρόγραμμα EPAS “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κώστα Αρβανίτη, εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το μέλλον, συζητώντας για τις ανισότητες, τα θέματα εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την στεγαστική κρίση, το δημογραφικό, τα εργασιακά δικαιώματα και την ανασφάλεια που υπάρχει.

Στη συνέχεια η περιοδεία περιλάμβανε επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του Παλατιανού και του Γυναικοκάστρου με τη συνοδεία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, κ. Γεωργία Στρατούλη.

Τέλος, πριν την παρουσία τους στην κοπή της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και ο Κώστας Αρβανίτης είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης γύρω από τα θέματα που απασχολούν την δημοσιογραφία στις μέρες μας καθώς και να γίνουν κάποιες προτάσεις για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη τους στην σύγχρονη εποχή.

Την δεύτερη μέρα της περιοδείας μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού όπου έγινε η συνολική περιγραφή της «Ευρωπαίων η πόλις» γοητεύοντας όλους τους παρευρισκόμενους με τις εξαιρετικές δυνατότητες σύνδεσης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της περιοχής με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιονίας, κ. Δουλκερίδη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με παραγωγικούς φορείς του Κιλκίς και της Παιονίας και ακαδημαϊκούς ώστε να συζητηθεί ένα ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής το οποίο θα στηρίζεται στο πλούσιο πολιτιστικό της κεφάλαιο. 

Ένα σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει ανάπτυξη των υποδομών, στοχευμένες δράσεις του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, αναβάθμιση των τελωνείων στις πύλες εισόδου του Κιλκίς και εκμετάλλευση όλων των ψηφιακών εργαλείων. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η σύσκεψη αυτή είναι η απαρχή για την κοινή πορεία όλων, με γνώμονα την τοπική ανάπτυξη και την προοπτική που θα δοθεί στη νέα γενιά να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της. Ένα σχέδιο το οποίο μπορούμε να το συνοψίσουμε στην φράση της καθηγήτριας περιφερειακής, οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης του ΑΠΘ, κ. Κωστοπούλου «Τουρισμός με τους ανθρώπους του τόπου, για τους ανθρώπους του τόπου, με το πνεύμα του τόπου».












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.