Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Αναμενόμενα πετυχημένο το "Κουρμπάνι" του "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας
Πλήθος κόσμου από τη Γουμένισσα και τη γύρω περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την Αναβίωση του Εθίμου "Κουρμπάνι", την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Τρύφωνος στη Γουμένισσα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, που έχει καθιερωθεί μέσω της λαϊκής παράδοσης με την προστασία των αμπελουργών και την περίοδο του κλαδέματος των αμπελιών, που αποτελεί σημαντική και ιδιαίτερα απαιτητική εργασία και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου με πανηγυρικό εσπερινό και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με τη λειτουργία και τον αγιασμό. Το βρασμένο κρέας μαζί με το ζωμό διανεμήθηκε στους πιστούς, ενώ η μοσχαροκεφαλή δημοπρατήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου.

Εμφανίσtηκαν χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων "Άγιος Τρύφων" και "Λαϊκότροπο" Καβάλας και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τα χάλκινα της Γουμένισσας και άφθονο μπρούσκο κρασί.

Πολλοί επισκέπτες και εκδρομείς έδωσαν και φέτος το παρόν τους στην εκδήλωση, ενώ παραβρέθηκαν και πολλοί τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες. Η Βουλεύτρια κ. Αγαθοπούλου, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Παιονίας κ. Σιωνίδης και Χαλκηδόνας κ. Αναγνωστόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, Διοικητές Υπηρεσιών και φυσικά εκπρόσωποι οινοποιείων της Γουμένισσας και των γύρω περιοχών στους οποίους προσφέρθηκε από μία εικόνα.

Για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης ο Σύλλογος είχε δίπλα του αρωγούς τους οποίους και ευχαριστεί: κ.Γεωργαντάς Γιώργος, Δήμος Παιονίας, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, Παραστατίδης Δημήτρης (Μικροβιολογικό Εργαστήριο), Ζησίδης Ανέστης, τα οινοποιεία: Τάτση, Χατζηβαρίτη, Αϊδαρίνη, Βιβλία Χώρα, Μπουτάρη, Βαλτάρα, Αβέρωφ, Σακαλάκη, Τραϊανού, Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε, Ιορδανίδου Σοφία, Γκουντενούδης Χρήστος, Τιρεκίδης Θεόφιλος, Τυπογραφείο Ρούσου Αγγέλα, cattering Ζάικος, Λαϊνας Δημήτρης, Εμπορικός Σύλλογος Γουμένισσας, Παπαλεξάνδρου Αθανασία, Μακρής Σάκης, Ανθοπωλείο ΙΡΙΣ, Βούζας Άγγελος, Καφέ Διατηρητέο, Σούπερ Μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Χρισταντωνίου ΕΠΕ, Τσιμερίκας Χρήστος, θεοδωρίδης Γιώργος,Νικολαϊδης Γιάννης, Γλαύτσης- Καλαϊτζίδης, Κυριακίδης Φώτης, τα καταστήματα της Γουμένισσας, τις κυρίες - μέλη του συλλόγου για την παρασκευή εδεσμάτων και τους μάγειρες.Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΑΔΙΟ ΣΥΝΟΡΑ, Γνώμη Κιλκίς και Ειδήσεις-Πρωινή Κιλκίς.

Τα δώρα και οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς που κληρώθηκαν είναι:

1. 780 χαλί

2. 393 σβανάς

3. 843 σβανάς

4. 832 ψαλίδι

5. 228 πριόνι













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.