Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια Ένα πεδίο προκλήσεων - Καλές πρακτικές και πηγές αξιοποίησης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, με αφορμή την ασφαλή ημέρα για το διαδίκτυο σας προσκαλούν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στη διάλεξη του Γιώργου Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Ειδικού σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνο-Εγκλήματος με θέμα:

- Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια - Ένα πεδίο προκλήσεων - Καλές πρακτικές και πηγές αξιοποίησης

Η εκπαίδευση ως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της προόδου των ανθρώπινων κοινωνιών, όπως και οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη (κοινωνική αειφορία).

Στην εποχή του Κυβερνοχώρου, η έννοια της ασφάλειας (κυβερνοασφάλειας) αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αγγίζει το θεσμό της εκπαίδευσης σε πολλαπλό επίπεδο.

Μέσα από την ανάλυση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών θα γίνει η προσέγγιση του επίκαιρου αυτού θέματος, μέσα από μια σύντομη παρουσίαση αλλά κυρίως μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας.

Η συμμετοχή σας και οι προτάσεις σας, μέσα από τον διάλογο, θα βοηθήσει να προχωρήσουμε, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, ένα βήμα παραπέρα.

Τόσο η εκπαίδευση όσο και η Κυβερνοασφάλεια δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας.

Ο Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.

Με την υποστήριξη

Της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδειάς και
Της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Η διάλεξη θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας https://www.youtube.com/@libveria

· http://www.libver.gr

· http://dideimathias.gr/

· http://liblivadia.wikidot.com/

· https://vivl-kilkis.kil.sch.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.