Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Μνήμες από την χώρα των Λωτοφάγων

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαήλου
Και κάπου προς το βάθος. Εκλογές..
Από τις εκλογές,δεν περιμένω την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο..Ούτε και πάσχω από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Όμως σιχαίνομαι τον κάθε είδους εμπαιγμό. Γιατί υποτιμά την νοημοσύνη, τη μνήμη και την αξιοπρέπεια μου. Ίσως γι αυτό όσοι παθαίνουν Αλτσχάιμερ κι απαλλάσσονται από τις αβάσταχτες μνήμες δεν υποφέρουν πια από υπέρταση.

Ας κάνουμε λοιπόν κι εμείς οδοιπορικό στις αβάσταχτες μνήμες που μας οδήγησαν σε επιλεκτική αμνησία για λόγους επιβίωσης την ίδια στιγμή που εμείς οι ίδιοι εξακολουθούμε να εξουσιοδοτουμε τζάκια και οικογένειες να μας ισοπεδώνουν.

Κι έτσι για την ιστορία την οικογενειοκρατία στη Γαλλία στην καθομιλουμένη τη λένε Ελληνική γάγγραινα. 

Και ξεκινάμε από το...
 
- 1965. Με αποστασία Μητσοτάκη, αποσταθεροποίηση, και δικτατορία.
 
- 1968-1973 Η οικογενεια Μητσοτάκη "εξόριστη" στο πολυτελές διαμερισμα της οδού Μιραμπο στις όχθες του Σηκουάνα και με τους γονους να φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.
 
- 1973. Επιστροφή απο τα "ένδοξα Παρίσια" λίγο πριν πέσει η Χούντα και σφαχτεί η Κύπρος.
 
- 1975. Το υπουργικό συμβούλιο της Νεας Δημοκρατίας παραχωρεί το δικαίωμα στον υπουργο Εθνικης Αμυνας, να αρει τις ποινικες διωξεις κατα των υπευθύνων για την τραγωδία της Κύπρου


- 1977. Διασκεψη ΟΗΕ στην Αθηνα. Η Νεα Δημοκρατια υπογράφει την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας στη Λαϊκή Δημοκρατια της Μακεδονίας
 
- 1978. το Κομμα Νεοφιλελευθερων κλεινει το συντομο κυκλο του κι ο Μητσοτακης μπαινει ως υπουργος Συντονισμου στη Ν Δ.

- 1980. Επι Νεας Δημοκρατιας χάνονται οι 11 πρωτοι φακελοι της τραγωδιας της Κυπρου απο τα υπογεια της Βουλης.

- 1984. Ο Μητσοτακης χρηζεται αρχηγος της ΝΔ

- 1989. Χαοτικο πολιτικο κλιμα συγκυβερνησεων της ΝΔ με το Συνασπισμό και λαϊκή αγανάκτηση. Μετα τη βολική" δολοφονία του Μπακογιάννη, η σύζυγος σε διάσταση μπαίνει στο πολιτικο στερεωμα.

- 1990. Με υπογραφη Μητσοτακη ξεπουλιουνται σε ιδιωτες οι δημοσιες συγκοινωνιες, η Πειραϊκη Πατραϊκη, η κρατικη Βιομηχανια Ζαχαρης, τα Ναυπηγεια Ελευσινας, ΠΡΟΜΕΤ, ΙΤΚΟ, η Olympic Catering και ξεκινα η ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ και ΔΕΗ και Ολυμπιακης αεροποριας

- 1991. Με υπογραφη Μητσοτακη ξεπουλιεται η κρατικη τσιμεντοβιομηχανια ΑΓΕΤ Ηρακλης, με εξαγωγες σε ολο τον κοσμο, στην Ιταλικη εταιρια της μαφιας, Καλτσεστρουτσι. Ο προεδρος της, Λορεντσο Παντσαβολτα, κατηγορειται μετα απο 5 χρονια οτι ως κοζα νοστρα εξαγοραζε πολιτικους παντου.

- 1991. Ενδιαμεσος μεταξύ Μητσοτάκη και Παντσαβολτα ο Νικος Γεωργιάδης, που διορίστηκε ως επίσημος συνομιλητης (προσφατα καταδικασθεις τρεις φορες ως παιδεραστης στη Ρουμανια με την αρμοδιοτητα θεσμικου στελεχους της Ευρωπαϊκης Ενωσης). Απο το 1985 ο Ν Γεωργιαδης, με την εταιρια του Exincon μεσολαβουσε στην εξαγωγη τσιμεντων της ΑΓΕΤ στις ΗΠΑ απο τον ομιλο Φερουτσι που κατειχε την Καλτσεστρουτσι και μετα λιγα χρονια διωχτηκε απο τους ανακριτες του Παλερμο ως Κοζα Νοστρα.

- 1991. Δολοφονια του καθηγητη Νικου Τεμπονερα, απο τον προεδρο της ΟΝΝΕΔ (νεολαια ΝΔ) Καλαμποκα, με συνεργους τους Μαραγκο και Σπινο, στελεχη της ΟΝΝΕΔ. Οι τελευταιοι απαλλαχτηκαν με βουλευμα. Ο Καλαμποκας καταδικαστηκε σε ισοβια, αποφυλακιστηκε μετα απο 7 χρονια λογω καλης συμπεριφορας και διοριστηκε υπευθυνος υποκαταστηματος της Εθνικης Τραπεζας στο Βολο.

- 1991. Με το υπ αριθμ 3567/91 εγγραφο ο Αντωνης Σαμαρας υπογραφει την εισαγωγη προϊοντων απο τις Δημοκρατιες Ερζεγοβινης, Κροατιας, Βοσνίας και...Μακεδονιας.

- Το 1994 ο Μητσοτακης συναινει με τη συνθετη ονομασια της Μακεδονιας και δηλωνει " σε 10 χρονια δεν θα το θυμαται κανεις"

- 1993-2004. Η ΝΔ στην αντιπολιτευση. Η πολιτικη, του ξεπουληματος του δημοσιου πλουτου, της υπερχρεωσης της χωρας και της χειραγωγησης-καταστολης συνεχιζεται.

- 2008. Η Ντορα Μπακογιαννη, ως ΥΠΕΞ, καταθετει απο το δημοσιο χρημα. 2,5 εκατ ευρω στην Καραϊβικη, 4,8 εκατ στην Αντις Αμπεμπα και 10 εκατ δολαρια σε οργανισμους και φορεις του εξωτερικου. Τα λεφτα αυτα υποστηριχθηκε οτι δοθηκαν σε ΜΚΟ για την κλιματικη αλλαγή και ανύπαρκτο εργο και σε κατασκευη δρομων στην Αιθιοπια που δεν κατασκευαστηκαν ποτε.
Την ιδια εποχη η Μπακογιαννη επιτρεπει στο Χριστοφορακο, γιο του Νικου Χριστοφορακου, γνωστου δωσιλογου των Γερμανων επι Κατοχης, να καταφυγει στο εξωτερικο για να μη δικαστει ποτε για το σκανδαλο απευθειας αναθεσης υπερτιμολογημενων δημοσιων εργων στη Siemens.

- 2012 Η ΝΔ και η ανεξαρτητη δικαιοσυνη
- σβηνουν τα προστιμα 1,2 δις γαι λαθρεμποριο πετρελαιου
- Κρινουν αντισυνταγματικη την υποχρεωτικη δηλωση ποθεν εσχες για δικαστες
- Κρινουν συνταγματικες τις περικοπες 1ου , 2ου και 3ου μνημονιου
- Κρινουν συνταγματικη την περικοπη δωρων και επιδοματων στο δημοσιο
- Παραγραφουν τα χρεη Κοντομηνα

Επι ΝΔ ο ΟΑΣΘ ως ιδιωτικος οργανισμος συγκοινωνιων πληρωνοταν απο το κρατος για 622 λεωφορεια απο τα οποια λειτουργουσαν τα 245. Το κρατος εδινε στην εταιρια επιχορηγηση 95000 για αντιτιμο ενοικιου που ηταν 50000 ευρω. Τα στελεχη της εταιρίας επαιρναν μισθο 30000 ευρω το μηνα.

- 2015...Οι ευρωβουλευτες της ΝΔ δεν ψηφισαν υπερ της προστασιας μαρτυρων που δουλευαν σε μεγαλες εταιριες και κατεθεταν για σκανδαλα.
 
Οι ευρωβουλευτες της ΝΔ και της Χρυσης Αυγης καταψηφισαν την τροπολογια να μην ξεπερνουν οι εργασιμες ωρες το 8ωρο σε ημερησια βαση και τις 80 για δυο συνεχομενες βδομαδες

Οι ευρωβουλευτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά στην πρόταση για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι ευρωβουλευτες της ΝΔ ψηφισαν υπερ του αιτηματος του Καναδα να πουλαει για 10 χρονια δικο του λευκο τυρι ως φετα με την ονομασια ."μακεδονικο"

Ο Αδωνις Γεωρργιαδης ζητησε την παραγραφη του κομματικου χρεους των 280 εκατ ευρω
Αλλαξε το ΦΥΚ στα φαρμακα υψηλου κοστους, με αποτελεσμα οι μεγαλες φαρμακοβιομηχανιες να εχουν 13% επιπλεον κερδος

Προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ 23 πρωην υπαλλήλους του

Απο τις υπερτιμολογησεις της NOVARTIS. η ζημια υπολογιζεται για ελληνικο δημοσιο στα 23 δις, οσα δηλαδη πηραμε με υπερτοκους στο 2ο μνημονιο

Ο "Κηρυκας Χανιων" της οικογενειας Μητσοτακη πηρε 300.000 ευρω απο την τραπεζα Πειραιως και δεν επεστρεψε ουτε ενα. Πουλησε ομως η ΝΔ στην τραπεζα Πειραιώς το Ερρίκος Ντυναν προς 115 εκατ ευρω, ενω η κατασκευή του ειχε υπερβει τα 300.

Αυτα και αλλα πολλα..

Γιατί τα κόμματα εξουσίας μετά την μεταπολίτευση είναι που μοιράζονται την ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ..

Κι εμείς ακόμα τους εξουσιοδοτουμε να μας ισοπεδώνουν όντας όμηροι της πελατειακής πολιτικής και της οικονομικής υποδούλωσης..

Άντε και καλή μας ψήφο όταν έρθει εκείνη η ώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.