Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 18/10/2022, 9:19 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη χθες (17 Οκτωβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 1,8 γραμμαρίων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, την παραπάνω ναρκωτική ουσία της είχε προμηθεύσει έναντι χρηματικής αμοιβής, ημεδαπή γυναίκα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συνελήφθη. Στην κατοχή της δεύτερης συλληφθείσας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 55,1 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (17 Οκτωβρίου 2022) το πρωί, προσέγγισε ηλικιωμένο ημεδαπό στην οικία του στην Κατερίνη και με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού του προσώπου κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Συνελήφθη 31χρονος άντρας για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (17-10-2022), στην περιοχή της Τριανδρίας, εντόπισαν και συνέλαβαν, έπειτα από πεζή καταδίωξη, 31χρονο αλλοδαπό, για διευκόλυνση παράνομης διαμονής στην ελληνική επικράτεια ατόμων που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, κατά το τελευταίο διήμερο, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία, παρείχε κατάλυμα σε έναν (1) ενήλικο και δύο ανήλικους (2) αλλοδαπούς, που στερούνταν απαιτούμενων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ο 31χρονος, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη εξιχνίασαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2021 – Αυγούστου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος εννέα (9) δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης επιλαμβάνονται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου, προσωπικό του ειδικού Συνεργείου Ελέγχων Καταστημάτων και των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου και Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν εξορμήσεις στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, κατά τις οποίες:Ελέγχθηκαν συνολικά (96) άτομα
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (30) καταστήματα
Συνελήφθη ένα άτομο για παρεμπόριο.

Βεβαιώθηκαν:

(30) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

(1) πρόστιμο για παρεμπόριο

(1) παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και
Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Επιπρόσθετα , σχηματίστηκαν έξι (6) δικογραφίες για παρεμπόριο.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Αυτόφωρες συλλήψεις (15) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαπέντε (15) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(7) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(1) άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό ο οποίος, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πουλούσε μοτοσικλέτα που είχε αγοράσει από 26χρονο αλλοδαπό, την οποία όμως ο τελευταίος είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από επιχείρηση που τις εμπορεύεται. Προηγήθηκε εντοπισμός της αγγελίας από συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 26χρονου άντρα σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

(1) άτομο για κλοπή.

(4) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.