Ένα ήσυχο, και παραδοσιακό πανηγύρι στο χωριό Μικρόκαμπος του Νομού Κιλκίς είχαν την χαρά να ζήσουν κάτοικοι και επισκέπτες με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του χωριού αφιερωμένο στον Εορτάζοντα Άγιο Μάμα, όπου υπάρχει παρεκκλήσι με μια ιδιαιτερότητα.
Το παρεκκλήσι βρίσκεται μέσα στον Ναό και εξυπηρετεί τους πιστούς του χωριού σε μικρές θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου είναι πραγματικά ένα σημείο αναφοράς για τα ιστορικά κειμήλια του Νομού Κιλκίς.
Οι Αγιογραφίες που βρίσκονται στον νάρθηκα του Ναού έχουν μια ιδιαίτερη τεχνική που αξίζει τον κόπο να δούμε και να θαυμάσουμε. Έχουν την τέχνη που αναζητούν τα μάτια και η ψυχή. Είναι στο "χέρι" και η βάση της Αγιογραφίας είναι άμμος. Χρονολογείται πολύ πριν εγκατασταθούν οι πρώτοι Έλληνες πρόσφυγες και σίγουρα αν ψάξουμε, ρωτήσουμε και διαβάσουμε θα μάθουμε πολλά περισσότερα.
Επίσης στο προαύλιο του Ναού σώζεται το ιστορικό καμπαναριό που έφτιαξε ο πρώτος Ιερέας του χωριού. Στην όμορφη εκκλησία παραμονή της γιορτής του Αγίου Μάμαντος τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό Ιερείς από τα γύρω χωριά και παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια ένα πλήθος πιστών. Αξίζει να σημειωθεί η αισιοδοξία και τα πολλά χαμόγελα από τους κατοίκους που μοίρασαν την ώρα της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του εορτάζοντος Άγιου σε κλίμα συγκίνησης και φιλοξενίας.
Τέλος η όμορφη και μεγάλη πλατεία του χωριού φωτισμένη και ήσυχη έδωσε σε όλους την ευκαιρία να ανταμώσουν χωρίς αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Μερικοί πραματευτάδες στόλιζαν με τον κόπο τους την πλατεία, τα παιδιά παίζανε σε ένα μικρό γήπεδο και ποιό εκεί κάτω από τα δέντρα του πάρκου μια ταβέρνα σκορπούσε την μυρουδιά της με το νόστιμο και γνωστό μπιφτέκι της. Στις παρέες τα γνωστά αστεία που έδειχναν να ξεκουράζουν κατοίκους και επισκέπτες.
Από το όμορφο χωριό Μικρόκαμπος του Νομού Κιλκίς που αξίζει να γνωρίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.