Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος θα σταματήσει επιτέλους αυτή την αθλιότητα με τους εισαγόμενους “επαγγελματίες επαίτες” στο Κιλκίς;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πανίκας Μαύρος
Σαββατιάτικο παζάρι στο Κιλκίς σήμερα 3 Σεπτεμβρίου. Για τους εισαγόμενους “επαγγελματίες επαίτες” (οι περισσότεροι εκ Βουλγαρίας), η σημερινή ημέρα έχει στο πρόγραμμα το Κιλκίς.

Αύριο πχ Γιαννιτσά μεθαύριο Κατερίνη. Καλά για τη Θεσσαλονίκη δε μιλάμε, εκεί γίνεται κανονικό πανηγύρι καθημερινά! Εμάς όμως μας νοιάζει το Κιλκίς μας… Και αυτή η αθλιότητα πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Αν φυσικά θέλουμε να θεωρούμαστε άνθρωποι στις πράξεις…

Και όχι τόσο για το οικονομικό του θέματος (που και εκεί τα ποσά που βγάζουν είναι απίστευτα) αλλά κυρίως για τον εξευτελισμό ψυχών που δεν έχουν δυνατότητα να ορίσουν τις ζωές τους, όπως αυτοί θέλουν (νοητικά ανάπηροι κτλ).

Οι άθλιοι και αδίστακτοι «έμποροι ψυχών», οι οποίοι εκμεταλλεύονται πονεμένους ανθρώπους, τους φέρνουν πρωί-πρωί για να πιάσουν δουλειά! Με ΙΧ, με βανάκια , με λεωφορεία! Το μεσημέρι εξαφαναζιζόλ! Βγήκε το μεροκάματο…

Ο μπαξές έχει από όλα τα είδη ώστε να συγκινηθούν οι Κιλκισιώτισες γιαγιάδες κυρίως. Μανάδες με ανάπηρα παιδιά μέσα στο κρύο, τη ζέστη, τη βροχή. Που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη θαλπωρή ενός σπιτιού, μια δομής, ενός ιδρύματος. Δήθεν καλόγριες που πουλάνε κομποσκίνια και σταυρουδάκια. Γυναίκες με φωτογραφίες άρρωστων παιδιών που χρειάζονται άμεση βοήθεια εγχείρησης κτλ

Όποιος περπάτησε σήμερα στο παζάρι και την αγορά θα καταλάβει. Ειδικά μια φαλακρή γιαγιά (φώτο) με ένα χιλιοταλαιπωρημένο πλάσμα, είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη…

Η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς ξεκινά μεθαύριο και οι έμποροι ψυχών το ξέρουν καλά! Θα το ανεχτούμε; Μα και φυσικά θα το ανεχτούμε! Και αυτό γιατί ΚΑΝΕΙΣ από την εξουσία ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ… Υψηλόβαθμος αστυνομικός του Κιλκίς είχε πει, πως επειδή είναι πταίσμα η επαιτεία, αναπόφευκτα τους αφήνουν ελεύθερους και μετά πάλι από την αρχή. Μια «τρύπα στο νερό» δηλαδή.

Και τι να γίνει ρε μεγάλε;

Αν πραγματικά πονάς και λυπάσαι αυτές τις ψυχές για όσα τραβάνε και είσαι : Αστυνομία, δικαστική εξουσία, πολιτική εξουσία κτλ, τότε:

Δημιουργείς μια μικρή μεικτή ομάδα από: Αστυνομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους κ.α To πολύ 4-5 άτομα. Ξεκινάς εξακρίβωση στοιχείων. Ποια είσαι κυρία μου; Που ζεις; Ελλάδα ή Βουλγαρία; Έχεις ΑΦΜ; Τι περίθαλψη έχεις; Δικαιούσαι επίδομα; Τι παρέχεις στο ανάπηρο παιδί σου ( αν φυσικά είναι δικό σου) εκτός από το να το ταλαιπωρείς στους δρόμους;

Είναι Βούλγαρος, Μαροκινός, Ελβετός; Απέλαση με συνοπτικές διαδικασίες. Τι δουλειά έχεις εδώ πέρα και γιατί; Δικαιούται οτιδήποτε; Κατευθείαν νοσοκομείο για εξετάσεις, θεραπείες, αποκατάσταση, αξιοπρεπή ζωή. Ο ανάπηρος όχι ο «έμπορος».

Eννοείται πως όποιος δε δικαιολογήσει με αποδείξεις τις προθέσεις του, θα πρέπει να συλληφθεί από τις αρχές άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Εννοείται πως ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Εδώ είστε και εδώ είμαστε. Μεγαλοστομίες για ισότητα, αλληλεγγύη, ασφάλεια πολιτών, δικαιοσύνη και άλλες βαρύγδουπες μεγαλοστομίες για ένα καλύτερο κόσμο.

Ως τότε όλοι θα ανεχόμαστε εξευτελίζονται συνάνθρωποί μας, στο όνομα του χρήματος και μόνο αυτού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.