Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Aντίο στον Κιλκισιώτη Γιάννη Λιαρετίδη

Το χαμό του γνωστού μηχανικού και πολύ αγαπητού συμπολίτη Γιάννη Λιαρετίδη θρηνεί από σήμερα η τοπική κοινωνία του Κιλκίς, που έφυγε σε ηλικία 65 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Κεντρικό από προσφυγική οικογένεια, με καταγωγή από τον Καύκασο. 

Στο Κεντρικό έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια, ενώ τις εγκύκλιες σπουδές του τις ολοκλήρωσε στο 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθως μετέβη στη Σουηδία όπου είχαν ήδη μεταναστεύσει οι γονείς του. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στη Στοκχόλμη από το 1976 έως το 1980 και αμέσως μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε επαγγελματικά και οικογενειακά στο Κιλκίς. 

Διατήρησε τεχνικό γραφείο ενώ ασχολήθηκε και με οικοδομικές επιχειρήσεις. Ασχολήθηκε με τα κοινά και το συνδικαλισμό, ενώ πολιτικά ανήκε πάντα στο χώρο της αριστεράς. Μεταξύ άλλων κατήλθε υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 1985 με το ΚΚΕ εσωτερικού, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του «Καλλικράτη» 2010 με την παράταξη του Νίκου Αφεντουλίδη, ενώ υπήρξε και μέλος στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς την περίοδο 2007-2010. 

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ελένη Σαλονικίδου και τα δυο τους παιδιά, τον Αβραάμ, πολιτικό μηχανικό και τη Φαίη, γιατρό. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο χωριό Κεντρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.