Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Τι λέει η "Δημοσιουπαλληλική Ενότητα" για τις εκλογές της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο τύπου της παράταξης "Δημοσιουπαλληλική Ενότητα" για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ

Η “Δημοσιουπαλληλική Ενότητα Μηχανικών”, η παράταξη που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 30 Ιούνη για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Κεντρικής Μακεδονίας και των Αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ).

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας χτυπιούνται από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ενεργειακή φτώχεια, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απαξίωση των δημοσίων τεχνικών υπηρεσιών σε καλούμε να προβληματιστείς και να απαντήσεις:

Γιατί οι εργαζόμενοι μηχανικοί στο δημόσιο όχι μόνο δεν είδαμε καμία αποκατάσταση στις μισθολογικές, συνταξιοδοτικές μας απώλειες αλλά βιώνουμε την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας παρά τις υποσχέσεις για «ανάπτυξη για όλους»;

Γιατί οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες εξαφανίζονται και το αντικείμενό τους παραδίδεται βορά στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων;

Γιατί οι υπηρεσίες μας έχουν μετατραπεί σε «τεχνικό» τμήμα κρατικής υποστήριξης των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων αντί να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, για τη δημιουργία σύγχρονων έργων υποδομής, έργων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης;

Γιατί τελικά στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων , που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, εμείς να ζούμε χωρίς εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η “Δημοσιουπαλληλική Ενότητα Μηχανικών” ποτέ δεν μέτρησε ούτε τα λόγια της, ούτε τη δράση της. Αιτία των προβλημάτων είναι η πολιτική κυβερνήσεων - κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ που έχει στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων απ’ τη δική μας εκμετάλλευση, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο ανάπτυξης, είτε πόλεμο, είτε σε “ειρήνη”. Είναι η κοινή πολιτική που η εκάστοτε κυβέρνηση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ) υλοποιεί ευλαβικά, παρά τις όποιες «κορώνες» όσο καιρό είναι στην αντιπολίτευση για την κρατική στήριξη των επενδύσεων με κρατικό χρήμα απ’ τα ματωμένα πλεονάσματα της φοροληστείας και της περικοπής κοινωνικών δαπανών.

Είναι η ώρα και οι εργαζόμενοι μηχανικοί στο Δημόσιο να περάσουν στην αντεπίθεση. Να μην αφήσουν στο απυρόβλητο την κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων για το Δημόσιο, να μην επιτρέψουν να επαναληφθεί το παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής, οδηγώντας τον κλάδο να επιλέξει ποιος θα εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και όχι πώς θα αλλάξει αυτή τη πολιτική.

Να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις (“Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – ΔΚΜ”) που εμφανίζονται ως «αγωνιστές» αλλά κάθε πρόταση τους, κάθε δράση τους έχει ως “κόκκινη γραμμή” να μην θιγεί η στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, θυσιάζοντας ουσιαστικά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι σε κάθε κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική διαπιστώνουν και “θετικές πλευρές στις αλλαγές...”, ενώ σύμφωνα μα αυτές τις δυνάμεις το ανώτατο επίπεδο πάλης είναι η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση που αν “ναυαγήσει” πρέπει οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να ελπίζουν για μια πιο “φιλική” και “ανθρώπινη” κυβέρνηση, αντί να συμβάλλουν στην κλιμάκωση των αγώνων του κλάδου με όπλο της αλληλεγγύη και την οργανωμένη πάλη. Ετσι καλλιεργούν προσμονή για λύσεις “από τα πάνω”, ανώδυνες για τους εργαζομένους “στρώνοντας το δρόμο” για την συνέχιση του αντιλαϊκού έργου των κυβερνήσεων.

Αποτελούν τις δυνάμεις που συνειδητά αποσιωπούν το γεγονός πως ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι το κατέκτησαν με αγώνες βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες, όπως τα πρόσφατα παραδείγματα που έχουμε με την υπογραφή ΣΣΕ στους οικοδόμους που περιλαμβάνει αυξήσεις ημερομισθίων άνω του 20%, με τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης που κατάφεραν να αποτρέψουν τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, την πρόσφατη υπογραφή Ειδικής ΣΣΕ μεταξύ ΠΟΕ ΟΤΑ και Υπ. Εσωτερικών που απαξίωσε στην πράξη το Νόμο Χατζηδάκη.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε «ως εδώ» στους «εργολάβους λύσεων», οι οποίοι, όμως, στέκονται απέναντί μας. Να στηρίξουμε αποφασιστικά και να ισχυροποιήσουμε στο ΔΣ και την Ομοσπονδία, τη δύναμη αυτή, τη «ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» που και έχει θέσεις υπέρ των μηχανικών του Δημοσίου και μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για να έχουμε νίκες!

Δυναμώνουμε τον αγώνα και παλεύουμε για:

-- Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

-- Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού όλων ειδικοτήτων στο σύνολο των υπηρεσιών.

-- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - φορομπηχτικών νόμων.

-- Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη! Κάτω τα ξερά τους από τη ζωή και τη δράση των Σωματείων και την απεργία.

-- Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός!

-- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στο εισόδημα και στα άλλα δικαιώματά μας.

-- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

-- Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

-- Ανθυγιεινό επίδομα για όλους όσους εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον.

-- Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, να είναι η δική μας απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν τα σωματεία μας «διαδικτυακές πύλες» εργαλείο των κυβερνήσεων.

Οι Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και για αντιπροσώπους στην ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (με αλφαβητική σειρά)

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ),

ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ),

ΒΕΛΔΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (Α.Π.Θ.),

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ- ΕΥΟΣΜΟΥ),

ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ),

ΠΡΕΚΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ),

ΜΑΡΝΑΣΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.