Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Σημαντική παρουσία του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς στο Συνέδριο "Σχολεία για όλους"

Ως ενεργό μέλος του δικτύου του έργου «Σχολεία Για Όλους -Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς συμμετείχε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων) στο Ετήσιο Συνέδριο του έργου στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. 

Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Βογιαντζή Χριστοδούλα, Σαββίδου Ελένη και Ευθυμιάδου Ελένη, καθώς και η επιμορφώτρια Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλήθηκε το πόστερ με τις εργασίες και τα projects που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από πλήθος καθηγητών και μαθητών/τριών του σχολείου. 

Το πόστερ περιελάμβανε ενδεικτικές φωτογραφίες για κάθε δραστηριότητα και με κωδικό QR ώστε να είναι δυνατή η σάρωση και μετάβαση σε αναλυτική περιγραφή της δραστηριότητας. Η δουλειά των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου του Κιλκίς κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων συνέδρων- εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών από το πεδίο της συμπερίληψης μαθητών προσφύγων. 

Ακολούθησε η τελετή βράβευσης/αποφοίτησης για τα σχολεία του δικτύου. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με το ευχάριστο νέο πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά με νέα μορφή. To έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). 

Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.