Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Αν και τα αποτελέσματα των εκλογών της 16ης του Ιούνη έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κιλκίς επιθυμούσαν μια διαπαραταξιακή συναίνεση, στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Οι παρατάξεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και της ΔΑΚΕ είχαν διαφορετική άποψη.

Λειτουργώντας πάνω από τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, προχώρησαν σε μια ευκαιριακή συμπαιγνία με στόχο να αποκλείσουν τα εκλεγμένα μέλη του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στη συγκρότηση του Δ.Σ.

Αποφάσισαν να συνεργαστούν, στηρίζοντας για τη θέση του Προέδρου την υποψηφιότητα της ΔΑΚΕ και για τη θέση του αντιπροέδρου την υποψηφιότητα της ΑΣΕ. Προχώρησαν, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες του Συλλόγου και των εργαζόμενων συναδέλφων.

Με την πρόφαση της διαφοράς μιας ψήφου (έτσι δικαιολόγησε ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ την επιλογή του) επέλεξε να στηρίξει την ΔΑΚΕ. Ενώ δικαιολόγησε την δική του υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου, ως ένα μέσο για να παίρνει συνδικαλιστικές άδειες. Χωρίς να τον απασχολούν τα προβλήματα και η λειτουργία του Συλλόγου. Η ΔΑΚΕ δεν μπήκε καν στην διαδικασία να δικαιολoγήσει την επιλογή της, να στηρίξει την υποψηφιότητα της ΑΣΕ.

Αντί να υπάρξει η αναγκαία διαβούλευση, ώστε να υπάρξει αντιπροσώπευση από όλες τις παρατάξεις στο νέο Δ.Σ., συμφώνησαν και ομονόησαν στη συναλλαγή και στο μοίρασμα των θέσεων μεταξύ τους.

Ελπίζουμε ότι οι συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί να μην γίνουν μάρτυρες άλλης μιας χαμένης διετίας. Αφού, οι παραπάνω παρατάξεις, με τη στάση τους το μόνο που απέδειξαν, είναι ότι τους ενδιαφέρουν οι θέσεις και οφίτσια.

Το αίτημά μας να δοθεί χρόνος, ώστε σε δεύτερη συνεδρίαση και μετά από τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, να στηριχθεί διαπαραταξιακά η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα ο οποίος στηρίχθηκε μόνο από την ΔΑΚΕ, απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση. Αν και το καταστατικό της ΔΟΕ (άρθρο 14 παρ. 2) αναφέρει σχετικά ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να προκύψει ένα ισχυρό Δ.Σ.:

(«…Αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κατά την πρώτη συνεδρίαση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε άλλες συνεδριάσεις, που κάθε φορά αποφασίζονται από τα μέλη του Δ.Σ., σε καμία όμως περίπτωση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ.

Αν και στην τελευταία ψηφοφορία του 10ημέρου δεν επιτευχθεί η συγκρότηση, γίνεται αμέσως μετά, την ίδια μέρα, νέα και τελευταία ψηφοφορία, κατά την οποία είναι αρκετή η σχετική πλειοψηφία για την κατανομή των παραπάνω αξιωμάτων…»)

Η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ και ΑΣΕ αποφάσισε να προχωρήσει, διεξάγοντας άμεσα και τη δεύτερη ψηφοφορία (λες και θα άλλαζε χωρίς κουβέντα τίποτε).

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και έχοντας το βάρος της σαφούς εντολής των συναδέλφων μας, αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία.

Δεσμευόμαστε όμως ότι θα δώσουμε δυναμικά το παρόν, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις και οι συνδικαλιστικές άδειες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε κοντά τους συναδέλφους μας, έχοντας πλήρη συνείδηση του λόγου μας.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, όπου και αν ανήκουν ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά να καταδικάσουν αυτές τις τακτικές. Όλες αυτές οι τακτικές χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και οδήγησαν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα να υπάρξει η ίδια ομοψυχία και στήριξη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος δράσης του Συλλόγου μας.

Όσο για τον αρραβώνα ευχόμαστε να εξελιχθεί σε γάμο με όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα καλεσμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.