Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 27/8/2022, 12:12 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίσθηκε στην Ημαθία φυτεία κάνναβης

Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο αλλοδαποί άνδρες για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί σε παραποτάμια αγροτική περιοχή της Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργούν συνολικά, 120 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν (σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.α.)

Στη θέα των αστυνομικών, ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς αντιστάθηκε απωθώντας τους και προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, ενώ ο συνεργός του εντοπίσθηκε να τον αναμένει σε όχημα κοντά στη φυτεία.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ενός αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης βάρους 19,32 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/735203164347353

Συλλήψεις για κλοπές 

- Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιουνίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 4 ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσαν από δύο καταστήματα προϊόντα συνολικής αξίας 347 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα πουχρησιμοποιούσαν.

- Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, δύο αλλοδαποίάνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα,προσπάθησαν να αφαιρέσουν προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ από κατάστημα στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Επίσης διαπιστώθηκε ότι στις 22 Ιουνίου, μαζί με αλλοδαπή γυναίκα συνεργό τους σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, αφαίρεσαν από το ίδιο κατάστημα, προϊόντα αξίας 500 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 24ης Ιουνίου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν κατάστημα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 300 ευρώ.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα


Συνελήφθη χθες (26 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε να μεταφέρει με όχημα ιδιοκτησίας του και κατασχέθηκαν συνολικά 72 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, καθώς και ένα 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 32χρονης ημεδαπής, η οποία σε είδη ένδυσης που προορίζονταν για οικείο της πρόσωπο, προσωρινά κρατούμενο, διαπιστώθηκε ότι είχε κρύψει επιμελώς, στη θέση του κορδονιού, ένα μικροδέμα κάνναβης οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και Δικαστηρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες προχθες (25-06-2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26-06-2022), συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές, συνολικά δεκατρία (13) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, στερεοφωνικά συγκροτήματα με ενισχυτή, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σύλληψη ατόμου για βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη χθες (26-06-2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου 29χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό και παράνομη κατακράτηση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 23χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 29χρονος την κράτησε παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Ευόσμου και ασκώντας ψυχολογική βία την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.