Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ημερίδα αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας με τίτλο ΡΩΜΙΕΣ

Κοινό δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Κιλκίς και Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου"ΜΙΣΤΙ" Νέου Αγιονερίου

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Κιλκίς και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός σύλλογος "ΜΙΣΤΙ" Νέου Αγιονερίου, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργανώνουν ημερίδα - αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας με γενικό τίτλο: "ΡΩΜΙΕΣ".

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι:

- ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ “ΜΕΡΙΜΝΑ” 1904-1922.

Ομιλήτρια: Λένα Σαββίδου, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.

- Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 1880-2022.

Ομιλήτρια: Μελαχροινή Στράντζαλη, Δικηγόρος.

- Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.

Ομιλήτρια: Βασιλικούλα Μαυρίδου, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Ώρα έναρξης 20:00μμ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Νατάσσας Μπαλτούνα "ΦΡΑΝΤαless...γιατί Σκοτάδι στο Φως;" που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στο πλαίσιο των εορτασμών των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.