Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ (22/6/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ 

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Περικλέους, Κιλκίς
Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ μας κύλησε πολύ δημιουργικά. Ασχοληθήκαμε με αρκετές δεξιότητες, παίζοντας αρχικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκευάσαμε. Τα παιδιά απέκτησαν αρκετές γνώσεις σε διάφορους τομείς λόγω της ποικιλίας των κατηγοριών των ερωτήσεων και φάνηκε ότι τους άρεσε πάρα πολύ το παιχνίδι. Ιδιαίτερα ευχάριστη και δημιουργική ήταν η δραματοποίηση παραμυθιών. 

Τα παιδιά, αφού διαβάσαμε διάφορα παραμύθια, αποφάσισαν να δραματοποιήσουν ορισμένα από αυτά παίζοντας κουκλοθέατρο. Στο τέλος κάθε παράστασης διατυπώνονταν ερωτήσεις για την υπόθεση του έργου και γίνονταν διάφορα σχόλια. Σκοπός της όλης διαδικασίας ήταν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά εμπλουτίζοντας το έργο με δικά τους στοιχεία χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. 

Στη γλώσσα και στα μαθηματικά τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους κάνοντας ασκήσεις. Μιας και πλησιάζουν οι ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τα ταξίδια. Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να ταξιδέψουμε, τα βασικά είδη που πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα του ταξιδιού μας και τον τόπο διαμονής. 

Επίσης, στο μάθημα των εικαστικών χρωματίσαμε διάφορα θαλασσινά ζώα, κοχύλια και παγωτά για να διακοσμήσουμε και να δώσουμε μια καλοκαιρινή νότα στο ΚΔΑΠ μας. Την εβδομάδα που μας πέρασε, στο taeKwondo δώσαμε έμφαση στην εκμάθηση των poomsae για τις προαγωγικές εξετάσεις ζωνών. Στο μάθημα του στίβου τα παιδιά αύξησαν την αντοχή τους και τη δύναμη τους μέσω παιχνιδιών για να είναι το μάθημα και ευχάριστο για αυτά. Τέλος, στην ενόργανη εστιάσαμε στην ενδυνάμωση όλου του σώματος αλλά και στις ασκήσεις εδάφους.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Χέρσο


Ομαδικά παιχνίδια εμπιστοσύνης

Τα παιχνίδια εμπιστοσύνης αποτελούν βασικό πυλώνα των διαπροσωπικών σχέσεων και της αλληλοκατανόησης των παιδιών. Μπορεί σε κάποιους τα παιχνίδια αυτά να φαίνονται τετριμμένα ή χιλιοειπωμένα αλλά είναι σημαντικό να υπάρχουν κάπου στον χώρο του σχολείου ή του σπιτιού σαν υπενθύμιση πως είναι κρίσιμο τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας να γνωρίζουν τον διπλανό τους, να τον εμπιστεύονται ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις πρώτες τους φιλίες.

Υπάρχουν δεκάδες παιχνίδια εμπιστοσύνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα την περίσταση. Αν έχουμε μια ζωηρή τάξη, αν θέλουμε να διευκολύνουμε την συμβίωση των παιδιών στο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στην αρχή της χρονιάς ώστε να χτίσουμε τις βάσεις για μια υγιή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον των παιδιών.

Πάνω απ’ όλα όμως τα παιχνίδια εμπιστοσύνης εκμεταλλεύονται των αυθορμητισμό των παιδιών που μπορούν να γεννήσουν χιλιάδες ιδέες στον κόσμο της φαντασίας που θα βοηθήσουν εμάς, τους ενήλικες, να τα καταλάβουμε καλύτερα φτιάχνοντας γερούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Ενισχυτική Διδασκαλία

Καθημερινή προετοιμασία των μαθημάτων του σχολείου της επόμενης ημέρας οδηγεί στη βελτίωση της σχολικής επίδοσης των µαθητών που τα παρακολουθούν και στην αποδοτική συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία. Οι γονείς τις περισσότερες ώρες της ημέρας εργάζονται και αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη της ενισχυτικής διδασκαλίας. Τα οφέλη όμως είναι πάρα πολλά, αφού τα παιδιά μαθαίνουν τον τρόπο να διαβάζουν με την κατάλληλη καθοδήγηση, κάτι που η οικογένεια συνήθως διαχειρίζεται χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο με αρνητικά αποτελέσματα για το παιδί και αργότερα έφηβο. Περαιτέρω προσδοκάται η υπέρβαση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Εμείς δείχνουμε τον δρόμο, το παιδί τον ακολουθεί μόνο του.

Taekwondo

Οι αρχές του tae kwon Do είναι η ευγένεια, η εντιμότητα, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος και το ακατάβλητο πνεύμα.

Το tae kwon Do προσφέρει τα εξής οφέλη

· Ανάπτυξη φυσικής κατάστασης (αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, ισορροπία και ταχυδύναμη)

· Σύσφιξη και ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος

· Αύξηση της ευλυγισίας και της ελαστικότητας των αρθρώσεων

· Βοήθα στην καλή λειτουργία της καρδιάς

· Προσφέρει ευεξία και ψυχική υγεία

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης


Τρίτη
Ξεκινήσαμε τη δημιουργία του βυθού μας φτιάχνοντας το baby shark και την οικογένειά του. Παράλληλα με την καλοκαιρινή μας κατασκευή ακούγαμε και τραγουδούσαμε όμορφα τραγουδάκια, ενώ, στη συνέχεια, παίξαμε με την πλαστελίνη, αλλά και με τα στεφάνια και τους κώνους!

Τετάρτη
Πήγαμε μια βολτίτσα για παγωτάκι, ενώ ακολούθησε και μπόλικο παιχνίδι στην παιδική χαρά. Περπατήσαμε παρεούλα, ανακυκλώσαμε προϊόντα, παρατηρήσαμε τον ουρανό και τα διάφορα δέντρα/φυτά και ήρθαμε σε επαφή με τα γατάκια της γειτονιάς!

Πέμπτη
Δημιουργήσαμε κατασκευές για να δείξουμε στους μπαμπάδες μας πόσο πολύ τους αγαπάμε και για να τους ευχαριστήσουμε για όλα. Θα τους απονείμουμε βραβείο, αλλά και θα τους δώσουμε μια καρτούλα-ψησταριά, αφού οι μπαμπάδες μας αγαπούν τόσο να μας ψήνουν καλούδια και να μας κάνουν να περνάμε όμορφα. Επίσης, διασκεδάσαμε με την πλαστελίνη και με αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ αναζητήσαμε και πληροφορίες στο διαδίκτυο για τους πλανήτες!

Παρασκευή
Δημιουργήσαμε τη δική μας παραλία! Τη διακοσμήσαμε με καρεκλίτσες, τραπεζάκι, ομπρέλα και πολλά άλλα. Επίσης, φτιάξαμε με πλαστελίνες τον λιχούδη από τα στρουμφάκια, για να περάσει όμορφα τη μέρα του στην παραλία μας. Ακόμα, κατασκευάσαμε ένα χρυσό μετάλλιο και γράψαμε σε χαρτί τις ημέρες του μήνα Ιουνίου που απομένουν μέχρι το τέλος του, έπειτα από επιθυμία των παιδιών. Τέλος, διασκεδάσαμε με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και “Twistti-Spaghetti”.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.