Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Επιμορφωτική Κιλκίς: Κατάρτιση εκπαιδευτικών στην Εσθονία


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), ταξίδεψε στη Νάρβα της Εσθονίας για να συμμετέχει στη διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο “The most effective face to face methods, approaches, tools” («Οι πιο αποδοτικές μέθοδοι, προσεγγίσεις και εργαλεία στη δια ζώσης εκπαίδευση»).

Στην κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2022, έλαβαν μέρος 20 εκπαιδευτικοί και στελέχη από τους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης που συμμετέχουν στο έργο, από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβενία.

Στόχος της κατάρτισης ήταν η ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευτικών στις πιο αποδοτικές μεθόδους και προσεγγίσεις στη δια ζώσης εκπαίδευση, για την ανάπτυξη επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων των μαθητών καθώς και της δημιουργικότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάρτισης οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις τρεις δομές του εκπαιδευτικού φορέα που τη φιλοξένησε (Ida-Virumaa Training Vocation Center) σε Narva, Sillamäe και Jõhvi, οι οποίες άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις για την άρτια λειτουργία και τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήριά τους.

Η επόμενη συνάντηση των συντονιστών του έργου έχει οριστεί για τις 12-13 Απριλίου 2022, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση στις 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2022 στο Maribor της Σλοβενίας όπου θα συμμετέχουν 4 εκπαιδευτικοί και προσωπικό της Επιμορφωτικής.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.