Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Βεργίδης: Η ιερότητα του χώρου του Ηρώου Κιλκίς, είναι αδιαπραγμάτευτη


Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση του κοινού της Π.Ε. Κιλκίς, σας ενημερώνουμε σχετικά με το ζήτημα της μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας ΑΕΚΚ ( σ.σ. απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων) και ογκωδών στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων (σ.σ.έργο το οποίο κατατάσσεται στα συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών) στην περιοχή του Λόφου του Ηρώου Μάχης Κιλκίς.

Πρόκειται για ένα έργο, για την κατασκευή του οποίου οι πολίτες του νομού άκουσαν λεκτικά “πυροτεχνήματα”, τα οποία αποπροσανατολίζουν και στρέφουν την προσοχή σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

Το ίδιο έργο φαίνεται να έχει παρασύρει σε ένα “γαϊτανάκι” ανεξήγητων, ακατανόητων – που ξεπερνούν τα όρια του αποδεκτού – δηλώσεων και τοποθετήσεων.

Το σημείο αναφοράς είναι ποιοι φορείς έχουν την ευθύνη αδειοδότησης της κατασκευής του έργου, του ελέγχου των δικαιολογητικών του φακέλου και της αδειοδότησης για τη λειτουργία του.

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς εγκρίνει ή όχι την υπαγωγή του έργου στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (ΠΠΔ). Μέσα στην υπαγωγή αυτή προηγούνται και περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων- οι απαραίτητες εγκρίσεις των λοιπών εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών (π.χ. βεβαίωση χρήσης γης, Γ.Π.Σ.).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού λοιπόν η υπηρεσία της Π.Ε. Κιλκίς διαπίστωσε την ύπαρξη των εγκρίσεων αυτών των υπηρεσιών, προχώρησε στον έλεγχο του φακέλου και στην υπαγωγή του έργου στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις. Υπαγωγή η οποία εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Η υπαγωγή του έργου στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δεν συνιστά δικαίωμα έναρξης κατασκευαστικών εργασιών από τον ιδιώτη. Για μια τέτοια εξέλιξη απαιτείται άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν ανήκει στην Π.Ε. Κιλκίς και ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.

Επίσης, η Π.Ε. Κιλκίς δεν είναι αρμόδια για τη χωροθέτηση, την έγκριση ή όχι της καταλληλότητας του χώρου, την κυκλοφοριακή σύνδεσή του και την κατασκευή του έργου εκ του μηδενός. Απαντήσεις επί των ανωτέρω μπορούν να δώσουν οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα του δρόμου που οδηγεί μέχρι την είσοδο του Λόφου, γνωστοποιούμε πως αυτό δεν υπάγεται στην ευθύνη/αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (αγροτική οδός εκ διανομής, αρμοδιότητας του Δήμου).

Σε σχέση με τις υπό ανέγερσιν εγκαταστάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», υπενθυμίζουμε την έμπρακτη στήριξη και την κοινωνική ευαισθησία του Αντιπεριφερειάρχη, της Π.Ε. Κιλκίς προς τον σύλλογο, η οποία σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν αμφιβόλω ή προκαλούνται “τριγμοί”. Αντιθέτως, οι όποιες ενέργειες δημιουργίας “σκιών” στη συνεργασία των δύο πλευρών πέφτουν στο κενό.

Υπογραμμίζουμε ότι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, με παρέμβασή του, επέστησε την προσοχή στην αρμόδια υπηρεσία να παρακολουθεί στενά την υπόθεση, διότι η ιερότητα του χώρου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οποιαδήποτε αναζήτηση σκοπιμοτήτων ή εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, αποδεδειγμένα είναι ξένη προς τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη και το σύνολο των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.