Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη μελέτης για το πρόγραμμα Erasmus+, όπου συμμετέχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με τίτλο «Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου» (The primary school students become citizens of the globe). 

Οι εταίροι μας από την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία βρίσκονται την τρέχουσα εβδομάδα στο Κιλκίς και παρακολουθούν τις εργασίες της υποθεματικής για την οικολογική συνείδηση και την γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον. Το σχέδιο δράσης μας ακολουθεί τρεις άξονες:

1- το προϊστορικό φυσικό περιβάλλον, όπου επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Κιλκίς. Μας ξενάγησε με άψογο τρόπο, ο πλέον ειδικός, ο συμπολίτης μας κος Βασίλης Μακρίδης. Οι εταίροι μας έμειναν ευχαριστημένοι και τον ευχαριστούμε θερμά!

2- το ιστορικό αστικό περιβάλλον, όπου επισκεφτήκαμε την Θεσσαλονίκη. Περάσαμε πρώτα από τον Λευκό Πύργο, όπου την ξενάγηση είχαν αναλάβει μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα τις «πανδημίες στην αρχαία εποχή»

3- το σύγχρονο φυσικό περιβάλλον με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπου επισκεπτόμαστε την περιοχή της λίμνης Κερκίνης και μελετάμε τον προστατευόμενο υδροβιότοπο, καθώς και την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης (15-2-2022), είχαμε μια εσπερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς. Στη συνέχεια οι αποστολές των χωρών παρουσίασαν τις εργασίες τους για την οικολογία. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν την δουλειά που γίνεται στο σχολείο για την ενεργό πολιτειότητα, καθώς και πληροφορίες και αξιοθέατα της περιοχής μας. Ήταν μια πραγματικά θαυμάσια εκδήλωση, που μας έφερε πιο κοντά και ανέδειξε την αξία του προγράμματος, ειδικά στον τομέα των κινήτρων, για τα παιδιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.