Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Διανομή τροφίμων σε απόρους και ανέργους


Δελτίο τύπου Δήμου Νεάπολης - Συκεών
Με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συντονίζει τα συνεργεία των εργαζομένων και των εθελοντών, αλλά ταυτόχρονα να καλεί και να παροτρύνει τους πολίτες να προσέλθουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό Covid-19, εξελίσσεται η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους).

Η διανομή πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών στον οικισμό των Πεύκων (Ελλησπόντου 15 & Δαρδανελίων 2), από χθες, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 (9 π.μ.-1.30 μ.μ.). Το διάστημα αυτό, οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προσέρχονται προκειμένου να παραλάβουν την ειδική συσκευασία που αντιστοιχεί σε τρόφιμα συνολικά 11 τεμαχίων και βάρους 5,5 κιλών (αλάτι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα μακράς διάρκειας, δημητριακά, μαρμελάδα, κονσέρβα τόνου, ελιές πράσινες, κομπόστα ροδάκινο, ρεβύθια).

«Η περίοδος που περνάμε συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους αλλά ότι έχουν στο πλευρό τους τον δήμο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του», είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα στους πολίτες ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης από τους χώρους της διανομής των τροφίμων.

Παράλληλα, διανέμοντας το ενημερωτικό έντυπο για τον εμβολιασμό της κοινωνίας, παρότρυνε και καλούσε τους προσερχόμενους να προβούν στον εμβολιασμό τόσο των ίδιων, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, όσο και των συγγενικών τους προσώπων, καθώς «αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να παραμείνουμε υγιείς και να σταματήσουμε όλοι μαζί την πανδημία».

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών θα εξυπηρετηθούν 3.082 άτομα, που αντιστοιχούν σε 1.629 οικογένειες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία φρόντισε και διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ωφελούμενων ώστε η διανομή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΜΚΑ τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ή αν δεν προσέλθει ο ίδιος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να φέρει μαζί του σχετική εξουσιοδότηση. Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι και άνεργοι που είναι ενταγμένοι στο ΚΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.