Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς πηγαίνει θέατρο

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Είναι γνωστό ότι η σχολική κοινότητα οφείλει να καλλιεργεί ευαισθησίες, αξίες και πρότυπα αναγκαία για τη διαπαιδαγώγηση δημοκρατικών πολιτών. Ρόλος του σχολείου, εξάλλου, είναι μέσω της επαφής του με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις να συμβάλλει στην πολύπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών και να πραγματώνει την παιδεία τους με τρόπους που ξεπερνούν το τυπικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1, Β2 και Β4 του 2ου Πει. Λυκείου Κιλκίς με συνοδούς τις φιλολόγους του σχολείου μας, κ. Γαλεντέρη Εμμανουέλα, κ. Κυριακίδου Παρθένα και κ.Πεγκλίδου Σοφία είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη ξανά», μια διασκευή του Χρήστου Στανίση βασισμένη στο σπουδαίο κείμενο του Αριστοφάνη, στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Κ.Θ.Β.Ε.

Ήταν μια ευφάνταστη παράσταση που συνδύαζε το θέατρο σκιών και τη ζωντανή δράση με φιγούρες, κούκλες, ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής. Μέσα από ένα μαγευτικό σκηνικό και με τη συνοδεία υπέροχης ζωντανής μουσικής παρήλασαν μπροστά στα μάτια των μαθητών μας διαχρονικοί και συμβολικοί χαρακτήρες που είναι είτε πρόσωπα της εξουσίας είτε της καθημερινότητας. 

Ο Αριστοφάνης, με τον καυστικό και εύστοχο λόγο του, χωρίς τη γνωστή του, όμως, αθυροστομία, χάρη στη διασκευή του Χρήστου Στανίση, έστειλε με το χιούμορ και την παραστατικότητα που τον διακρίνει το πάντα διαχρονικό μήνυμα κατά του πολέμου. Τα πρόσωπα της αριστοφανικής κωμωδίας ταυτίστηκαν με τα πρόσωπα του λαϊκού θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη προσφέροντας ένα εντυπωσιακά όμορφο αποτέλεσμα, γεμάτο συμβολισμούς και μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.