Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Σχόλιο ΚΟΒ Μετάλλου Κιλκίς του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της εταιρίας «Alumil»

Δελτίο τύπου ΚΟΒ Μετάλλου Κιλκίς του ΚΚΕ
Η εταιρία «Alumil» υπερηφανεύεται για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με τη μορφή διατακτικών. Αποτελεί πρόκληση να παριστάνει ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο και σέβεται τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία, τη στιγμή που τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις. Αλήθεια, οι «δύσκολες συνθήκες ακρίβειας» που επικαλείται δεν αφορούν τους πάνω από 50 απολυμένους και τις οικογένειές τους;

 Σημειωτέον, ότι τη στιγμή που απολύει, παίρνει 56 εκατομμύρια επιδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ξεμπροστιάζοντας την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που πασχίζουν να πείσουν τον λαό ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από το Ταμείο.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με την αύξηση των τιμών σε ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη και βασικά είδη κατανάλωσης, είναι και ψίχουλα σε σχέση με τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος. Μετά από χρόνια που η εταιρία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το 1ο εξάμηνο του 2022 ήταν το πιο επιτυχημένο, με λειτουργικά κέρδη που ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια.

Όλος αυτός ο πλούτος δεν φυτρώνει στον κήπο κανενός βιομήχανου, αλλά παράγεται από τους εργαζόμενους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν είδαν την παραμικρή αύξηση, με τον μισθό τους να παραμένει καθηλωμένος ως επί το πλείστο στον βασικό. Ουσιαστικά, τα συνολικά 500.000 ευρώ για τα οποία κοκορεύεται η εταιρία, είναι τα κέρδη που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι σε μόλις 2 μέρες!

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βασιστούν στην υποκριτική καλοσύνη κανενός εργοδότη. Δεν μπορούν να στηριχτούν ούτε στους επίδοξους σωτήρες που τους καλούν να περιμένουν μια κυβερνητική εναλλαγή. Η λύση είναι στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, όπως οι αγώνες των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, σε COSCO, E-Food, αλλά και ο μεγάλος αγώνας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η λύση είναι στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής.

- Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις στην εταιρία «Alumil».

Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή ΣΣΕ, αντί για διατακτικές σίτισης. Ο λαός δεν μπορεί να ζήσει με κουπόνια και επιδόματα.

Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά όλων των εργαζομένων στο κλάδο του μετάλλου

Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Μόνιμη παρουσία γιατρού Εργασίας στους χώρους δουλειάς. Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.