Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Μαθαίνουμε για τους καρπούς του φθινοπώρου στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Στο ΚΔΑΠ Kinesis αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στους καρπούς του φθινοπώρου, έτσι λοιπόν την ώρα των εικαστικών, αφού αναφερθήκαμε στους καρπούς και συζητήσαμε γι’ αυτούς, προχωρήσαμε στην κατασκευή. Σχεδιάσαμε και κόψαμε κάστανα κι έπειτα τα τοποθετήσαμε σε χωνί από εφημερίδα! Έτοιμοι να τα "γευτούμε".

Στο μάθημα ζωγραφικής μιλήσαμε για την οπτική. Συγκεκριμένα, συνδυάσαμε το θέμα της εβδομάδας μας που αφορά στους καρπούς του φθινοπώρου με την τεχνική της οπτικής γωνίας. Στήσαμε ρόδια καρύδια κι έναν καρυοθραύστη και ο κάθε ζωγράφος μας το σχεδίασε από την οπτική γωνία που το έβλεπε.

Έφτασε η ώρα για τις fimoκατασκευές και δε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι άλλο πέρα από χαριτωμένο! Το βασικό μας χρώμα fimo που χρησιμοποιήσαμε ήταν το καφέ...πλάθοντας και κόβοντας δημιουργήσαμε ένα κάστανο κι ένα βελανίδι. Αφού ψήθηκαν τα τοποθετήσαμε σε λαστιχάκια για τα μαλλιά κι έτσι τώρα θα πιάνουμε τα μαλλιά μας με τα πιο ωραία κοκαλάκια.

Οι συνταγές μας αυτήν την εβδομάδα είχαν γλυκιά γεύση. Η πρώτη μας συνταγή, με βασικό υλικό τα καρύδια, ήταν λαχταριστά καρυδάτα. Η δεύτερη είχε βάση τα κάστανα, φτιάχνοντας τρουφάκια κάστανου.

Με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδιά μας περίμεναν την Τρίτη και το μάθημα του πλεξίματος για να ολοκληρώσουν τη δημιουργία τους. Πιάσανε τα βελονάκια τους και ξεκίνησαν δουλειά. Με προσήλωση και προσοχή το κασκόλ τους άρχισε να φτάνει στο τέλος του. Επίσης, μερικές μικρές πλέκτριες προτίμησαν αντί για κασκόλ να φτιάξουν πλεκτή κορδέλα για τα μαλλιά. Η πρώτη ολοκληρωμένη πλεκτή δουλειά μας είναι γεγονός, και τα κορίτσια μας γεμάτα χαμόγελα.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα του ‘Γνωρίζω τα Αθλήματα’ παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο για το μπάσκετ. Αφού συζητήσαμε τις απορίες μας και τους κανόνες, φτιάξαμε μια δικιά μας μπασκέτα. Τα παιδιά ενθουσιασμένα έβαλαν καλάθι!

Άλλο ένα ‘Φτιαξ’ το μόνος σου’ ολοκληρώθηκε και οι μικροί μας δημιουργοί έφτιαξαν χειροποίητα αρωματικά χώρου. Τα υλικά ήταν απλά, αμυγδαλέλαιο και αρωματικό έλαιο της αρεσκείας τους! Διακοσμήσαμε τα μπουκαλάκια μας και στη συνέχεια τα γεμίσαμε. Το ΚΔΑΠ μας γέμισε με όμορφες μυρωδιές.

Κλείσαμε την εβδομάδας έχοντας γεμίσει γνώσεις για τους καρπούς και μυρωδιές. Ήρθε η ώρα της ξεκούρασης και ανανεώνουμε από Δευτέρα το ραντεβού μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.