Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή των φοροτεχνικών Κιλκίς στην απεργιακή συγκέντρωση

Ανακοίνωση Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίς
Το ΔΣ της ένωσης αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή των μελών του συλλόγου στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι φορείς της πόλης στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς. Κρίθηκε ότι οι συγκυρίες επιβάλανε μια τέτοια απόφαση δεδομένων των εξελίξεων στον κλάδο αλλά και γενικότερα. 

Οι γενικότερες εξελίξεις και ειδικά αυτές του τελευταίου διαστήματος που κατέδειξαν την απάνθρωπη συμπεριφορά της κυβέρνησης και του υπουργείου στον κλάδο με συνέπειες για όλους τους φορολογούμενους και ειδικά τους πιο αδύναμους. Αυτό δεν προέκυψε από κάποιο βίτσιο, αλλά από την ανάγκη επιβίωσης και περιφρούρησης της ανθρώπινης εργασιακής και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε για κάποιο νέο νομοθέτημα που πολλαπλασιάζει τις υποχρεώσεις, μας έρχεται το επόμενο (τώρα «τρέχει» το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ!).

Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις που μας «ανατίθενται», ως τα συνήθη υποζύγια της ψηφιακής διακυβέρνησης, χωρίς κάποια δημόσια υποδομή χωρίς προσωπικό, χωρίς ουσιαστικό χρόνο εξοικείωσης, χωρίς κάποια πρόνοια από τον νομοθέτη για την επιμόρφωσή ενός κλάδου νευραλγικού στην λειτουργία της οικονομίας, χωρίς τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, εντατικοποιεί την εργασία μας ακόμα περισσότερο. Ούτε ρομπότ να ήμασταν με όσα φέραμε εις πέρας την περασμένη 3ετία!

Και το ευχαριστώ;

Η αποφασιστικότητα να προωθηθεί το σύνολο των «μεταρρυθμίσεων» χωρίς δεύτερη κουβέντα έχει δυσμενή αποτελέσματα στην λειτουργία όχι μόνο των γραφείων μας αλλά και συνολικότερα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που αποτελούν την πλειοψηφία των πελατών μας. Ακόμα και οι αυτονόητες ενστάσεις που διατυπώνουμε οι λογιστές (παράταση δηλώσεων, αναστολή υποχρεώσεων κλπ) εγείρουν την ακατανόητη άρνηση της κυβέρνησης. Το δικαίωμα στην ασθένεια, την εγκυμοσύνη και την ξεκούραση παρά την αναγνώριση, παραμένει στα λόγια.

Δεν αντέχουμε άλλο!

Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. 

Η λογική των οριζόντιων επιδοτήσεων ουσιαστικά προσφέρει πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έτσι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Από την άλλη μεριά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, όπως είναι οι χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. 

Οι τιμές στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης κινούνται ανεξέλεγκτα. Το κόστος των τιμολογίων του ρεύματος στα γραφεία μας αρχίζει να γίνεται απαγορευτικό. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη στης αισχροκέρδειας απλά «παρακολουθεί» και επιδοτεί τους κερδοσκόπους με ζεστό χρήμα.

Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό του «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ». Είμαστε ψυλλιασμένοι για το τι παίζει. Και στον κλάδο μας αντιλαμβανόμαστε ότι οι εταιρείες παραγωγής λογισμικού περιμένουν στη γωνία να αναλάβουν δράση είτε με την αύξηση των τιμών της υπηρεσίας τους είτε με το να αρχίζουν να μας «παίρνουν» δουλειές. Με τον βαρύ χειμώνα που μας έχουν ετοιμάσει το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενώσουν τον αγώνα μας με αυτό των πελατών μας και του συνόλου του εργαζόμενου λαού.

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το εισόδημά μας, και το μέλλον της δουλειάς μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Γι αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους, έχουμε καθήκον να αφήσουμε για λίγο το πληκτρολόγιο και να ανταμώσουμε στο δρόμο, με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης και να φωνάξουμε:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MyData. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος. Καμία αποστολή αποκλίσεων από τους λογιστές.

Κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά τη λειτουργία του My Data.
Θεσμοθέτηση άμεσα της άδειας ασθένειας του λογιστή, της άδειας μητρότητας καθώς και του μήνα Αυγούστου ως μήνα άδειας του λογιστή χωρίς καμία δηλωτική υποχρέωση.

τον δραστικό εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του Φ.Π.Α. στα είδη διατροφής και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. 

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας.

Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα, αφαίρεση από το ιδιωτικό χρέος όλων των προστίμων και των τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί, διαγραφή μέρους του κεφαλαίου για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.

Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής. Άμεσα πρέπει να ξεπερασθούν τα εμπόδια που δημιουργεί η απόφαση βίαιης απολιγνιτοποίησης που οδήγησε στην πρόωρη συνταξιοδότηση έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού και στην απόσυρση μηχανολογικού εξοπλισμού.

Προσαρμογή - μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.