Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Δράση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, με επίκεντρο την Υγεία

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Με την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της αείμνηστης Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τιμώντας τη μνήμη της, διοργάνωσε πανελλαδική δράση με επίκεντρο την Υγεία.

Στα πλαίσια της δράσεως αυτής κλιμάκιο της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς, αποτελούμενο από τους: Γραμματέα Λάζαρο Παζαρτζικλή, αναπληρωτή Γραμματέα Στάθη Αβραμίδη, υπεύθυνη Τύπου και Μ.Μ.Ε Χριστίνα Χαραλαμπίδου και υπεύθυνη Οργανωτικού Μαίρη Τζεβελέκη, επισκέφθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 δομές υγείας της Π.Ε Κιλκίς.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων ήταν το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, όπου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διοικητή κ. Ηλία Ζάχαρη και αντιπροσωπεία εργαζομένων. Υψίστης σημασίας αναδείχθηκε η διαχρονική αγωνία των εργαζομένων για την ενδεχόμενη υποβάθμιση του Ιδρύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η λειτουργία του. Υπό το πρίσμα αυτό διατυπώθηκαν οι ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για χρηματοδότηση για επέκταση δικτύου και γεννήτρια οξυγόνου και για τη δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία ιατρών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι.

Στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, σε κλίμα ιδιαιτέρως φιλικό, το κλιμάκιο περιηγήθηκε στο χώρο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Θεοφύλακτο Γεωργιάδη και με το σύνολο των ιατρών και των εργαζομένων, ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους και συζητήθηκαν οι θέσεις του Κινήματος για τον τομέα της Υγείας. Σημαντική κρίθηκε η ανάγκη για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έναν οδοντίατρο και έναν μικροβιολόγο, για την υποστήριξη της απογευματινής βάρδια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και την ουσιαστική συζήτηση τόσο με τον Διοικητή κ. Γιάννη Ανδρίτσο, όσο και με συνδικαλιστές αντιπροσώπους ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεταφέρθηκε στον Διοικητή το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς, σύμφωνα με το οποίο, μείζον θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, αποτελεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι επέδωσαν στο κλιμάκιο ενημερωτικό έγγραφο, σχετικό με σειρά προβλημάτων που εντοπίζουν στη λειτουργία του Νοσοκομειακού Ιδρύματος του Κιλκίς.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η δυσλειτουργία της ψυχιατρικής και της ουρολογικής κλινικής, η ανάγκη για άμεση κάλυψη κενών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων (νευρολόγου, παθολογοανατόμου, δερματολόγου), η δυσλειτουργία στον αξονικό τομογράφο (ο οποίος δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς όλο το 24ωρο), η ανάγκη να μετεγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες, η παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και η παρουσία αμιαντολαμαρινών σε κατασκευές εντός του χώρου του Νοσοκομείου. Τέλος, εκφράστηκε η αγωνία όλων των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή καθηκόντων και η έκκλησή τους προς πάσα κατεύθυνση να μεριμνήσουν, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ως οραματιστής ενός Κράτους Πρόνοιας και ως ιδρυτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έτυχε αναγνώρισης από όλους τους Έλληνες και αποτέλεσε ένα από τα εμβληματικότερα έργα στην ιστορία της χώρας, στέκεται ακλόνητα δίπλα σε κάθε Έλληνα και εγγυάται διαχρονικές και ουσιώδεις αρχές ενός Κράτους ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.