Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 8/11/2022, 8:37 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης
Συνελήφθη χθες (7 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή αλλά και έξω από την περίφραξη της συνολικά 12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 325 γραμμαρίων που εντοπίστηκε στο εσωτερικό της οικίας του.

Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Αύγουστο στις Σέρρες, διέρρηξε οικία ημεδαπού, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.


- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου 2022 αφαίρεσε από χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στις Σέρρες, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ηκλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τηςΔιεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 19ης Οκτωβρίου 2022 προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό σε περιοχή της Πέλλας και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις οικιών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σύλληψη δύο ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οδήγησε στην εξιχνίαση τριών ακόμη περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από οικίες.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες (49χρονος αλλοδαπός και 44χρονος ημεδαπός) διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15-08-2022 έως 23-09-2022 προέβησαν σε τρεις επιπλέον διαρρήξεις οικιών στις περιοχές Πυλαίας, Θέρμης και Αττικής, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος κρατείται σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας δυνάμει σχετικού Εντάλματος Προσωρινής Κράτησης.

Η συμπληρωματική σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Επιπρόσθετα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που παρείχαν κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών για άτομα που διαβιούν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν συνολικά τρία (3) άτομα για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα:

Πρωινές ώρες χθες (07-11-2022), στην Περιφερειακή Οδό αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Στην περιοχή της λαχαναγοράς έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, όπου συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη, καθώς επίσης εντοπίσθηκε ένας διακινούμενος αλλοδαπός, ο οποίος δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα. 

Πέραν του 36χρονου ημεδαπού οδηγού του αυτοκινήτου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 56χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Βόλβης συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (07-11-2022) στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας) 47χρονο αλλοδαπό, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 02-11-2022 στην Αττική. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατόπιν επισταμένης έρευνας εντόπισαν και συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό και 19χρονη ημεδαπή, διότι παρείχαν κατάλυμα στο κέντρο της πόλης σε 5 αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που διαβιούν παράτυπα στη χώρα, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος κατά την οποία: 

Ελέγχθηκαν (102) άτομα και (3) οχήματα
Προσήχθησαν (25) άτομα και
Συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Εξιχνίαση απόπειρα εκβίασης σε βάρος 52χρονου

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης απόπειρα εκβίασης σε βάρος 52χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 42χρονης αλλοδαπής.

Ειδικότερα σύμφωνα με την καταγγελία του 52χρονου, η 42χρονη με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση απαίτησε εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην αποκαλύψει τη σχέση τους, προκαλώντας του έντονη ανησυχία για την οικογενειακή και επαγγελματική του κατάσταση.

Επιπλέον, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, η 42χρονη απαίτησε από τον παθόντα, την υπογραφή σχετικού εγγράφου για την από μέρους του καταβολή σε αυτήν 20.000 και 10.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.