Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

"Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος μόνος του..."

Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας

Ακόμα 17 απολύσεις έγιναν στο εργοστάσιο της ΠΥΡΑΜΙΣ, μερικές μέρες μετά τις φιέστες και τα πανηγύρια για την έναρξη της λειτουργίας της πρώην ΠΙΤΣΟΣ, όπου ακόμα και ο Υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για «μεγάλη» και «ποιοτική» επένδυση.

Αυτή ακριβώς είναι η ανάπτυξή τους

Για τους βιομήχανους,επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεράστια κέρδη.

Για τους εργαζόμενους, που σε έναν χρόνο παράγουν πάνω από 1εκ. νεροχύτες, απολύσεις, μεροκάματα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, άσχημες συνθήκες εργασίας.

Συνάδελφοι, τους βιομήχανους δεν τους νοιάζει πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα, πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, αν έχουμε βενζίνη ακόμα και για να πάμε στη δουλειά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μήπως και έρθουν καλύτερες μέρες και ο «καλός μας» εργοδότης μας δώσει κάτι. Επίσης είναι απαράδεκτο να ζούμε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μια μόνιμη αβεβαιότητα, που με τους νόμους όλων των κυβερνήσεων δίνει την δυνατότητα στον εργοδότη να μας πετάει στον δρόμο όποτε θέλει.

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε μεροκάματα με τα οποία θα μπορούμε να ζούμε, να απαιτήσουμετα δικαιώματά μας. Είναι ώρα να σπάσει ο φόβος και η αναμονή που καλλιεργεί η εργοδοσία. Τώρα πρέπει να οργανωθούμε, να δυναμώσουμε το συνδικάτο για να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο, κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του. Οι βιομήχανοι γνωρίζουν τη δύναμή μας. Ήρθε η ώρα να τους τη δείξουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να παρθούν πίσω οι απολυμένοι εργαζόμενοι

• Πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα μέσα από Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας

• Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

• Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜ. ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.